Кристиан Вигенин: Имахме предложения да сме част от сглобката, но отказахме

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:22 / 12.02.2024
955
Имахме предложения да сме част от сглобката, но отказахме. Това каза зам.-председателят на БСП Кристиан Вигенин.

Той посочи, че малко се надценява постът на външния министър в сглобката. БСП не знаят какво точно се случва в МВнР, откакто начело на ведомството е застанала Мария Габриел. Иначе се води чисто партиен спор кой да има външнополитически контакти, каза още Вигенин.

Той се чуди и защо ГЕРБ толкова много настояват да имат министър на външните работи. За него са важни две неща – не може Мария Габриел да съчетава поста и на премиер, и на външен министър, както и че Николай Денков няма познанията да оглави МВнР.

Вигенин призова ПП-ДБ да спрат да поставят под въпрос външната политика на България. "Несериозно е да се говори, че ще се събори правителството заради един външен министър", категоричен е Вигенин. Според него ДПС е част от управляващото мнозинство. Иначе БСП не се притеснява от избори 2 в 1.

Зам.-председателят на БСП коментира и свалянето на доверието от общинските им съветници в СОС. "Не е случайно, че фокусът е токова голям върху София. Това, което се случва в столицата, в някаква степен е национална новина. Да, те са помогнали, но всичко това можеше да се случи и без гласовете на БСП, без да се нарушава политиката на партията, без да се правят безпринципни компромиси", посочи той, цитиран от bTV.

Според него това е удар по цялата партия и няма как подобно поведение да остане безнаказано. "Не твърдя непременно, че тези хора трябва да бъдат изключени от партията. Това трябва да се прецени, когато дойде моментът", посочи той и допълни, че ще предложи да се създаде малка експертна група, която да следи общинските съветници.

Вигенин смята също така, че в София БСП е разделена. "ПП-ДБ и ГЕРБ имат едно голямо мнозинство в парламента и на национално равнище управляват заедно. Как така на национално равнище управляват заедно, а в СОС не могат", попита той риторично.

Виж коментарите (0)

Още по темата (1531):
29.04.2024 НСО с позиция срещу твърдения на Денков: Охраната не му била отнемана, имал осигурен транспорт
09.04.2024 Делян Добрев направи тежка равносметка на кабинета "Денков": Искат още. Не просто искат - тръшкат се за още!
08.04.2024 Мария Габриел на прощална среща с посланиците: Благодаря за подкрепата
08.04.2024 Николай Денков пред посланици: Корупцията в България е свързана с Русия
07.04.2024 Контрера за ПП: Тези хора сега показват как управляваха и как смятат да управляват, ако съберат гласове - с лъжи
05.04.2024 Предлагат една професия да се превърне в саморегулираща се, но се повишават изискванията
Още новини от Национални новини:
НСИ с последни данни за инфлацията у нас
Главчев за казуса с пенсиите: Не може и те да са предизборен плак...
Бензинът скача с 50-80 стотинки?
Здравната каса с важна информация за хората с редки заболявания
"Лукойл" трябва да върне на държавата почти 2 милиона лева за мес...
85% от българите живеят в собствено жилище, но над 22% нямат пари...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).