Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Кристо: В България поставиха грешна диагноза на майка ми
Автор: Екип Varna24.bg 16:03 / 19.04.2023Коментари (0)619
©
Рапърът Кристо се бори за живота на майка си. "В една от болниците й поставиха грешна и по-тежка диагноза - левкемия тип М2, остра левкемия. Оказа се грешна, в Турция казаха, че е левкемия М5, която е доста по-различна с различно лечение и с по-голям шанс за лекуване“, сподели певецът.

"Лекувана е в софийска болница. На COVID д-димерите й останаха високи от кръвните показатели. След това тя ходи на най-различни изследвания и никой нищо не каза за тези д-димери. Дори й казаха малко подигравателно - вие какво разбирате, че да спорите с нас. Оказа се, че това е било проблемно и е била или в предна левкемия или хронична левкемия. След като изкара COVID-19, може да е причинено от него, от погрешно лечение, няма как да знаем. Самият факт, че не я хващат и диагностицират, става голям проблем, защото болестта напредва“, добави изпълнителят. 

"Минахме през 4-5 болници, от които не получихме нужното внимание и отношение. Никой не искаше да ни приеме с претекста, че това е сложен пациент и не искат да поемат отговорност. Те ни разкарваха от болница в болница, без да осигуряват транспорт дотам. Аз бях принуден да кача в колата си жена с централновенозен път и тромбоцити и да се чудя дали в следващата болница ще ни приемат. Това е варварско. В Турция я приеха без никакви извинения и оправдания. Тук на няколко места лидери на хематологични заведения ни казаха, че щяла да живее най-много 6 месеца, което не е нормално. С ушите си чух няколко пъти, че не може да се спаси. В Турция ни говорят за 90% шанс за справяне с проблема, за план за лечение, за допълнителни генетични изследвания, а тук никой не ги прави“, коментира рапърът.

"Ще си дам целия живот, ако трябва, за да променя това. Ако трябва, ще правя сдружения, но това отношение към тежките пациенти и подритване ще го променя. Кадрите трябва да са образовани и да има човешко, морално и грижовно отношение. В момента е в Турция, получава възможно най-добрите грижи. Трябва да съберем средства, за да може да осигурим лечението там, защото то ще продължи около 2 години и трябва да бъдем подготвени за всякакви непредвидими и допълнителни лечения“, отсече Кристо.

За да помогнете финансово на семейството, сметката може да откриете в личния профил на Кристо във Facebook, предаде "Телеграф".








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Зърнената сделка
Парламентарни избори 2024
Задържаха журналиста Димитър Стоянов
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: