Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Кристоф Ламбер оглавява журито на CineLibri
Автор: Екип Varna24.bg 10:23 / 10.09.2019Коментари (0)1163
©
Петото издание на единствения кинофестивал у нас, фокусиран върху адаптацията на литературни произведения на голям екран, ще срещне публиката с именити писатели, сценаристи, режисьори, актьори и продуценти. Още на 6 октомври в кино Люмиер Лидл от 20:00 ч. ще се състои премиера на филма "Заличено момче" в присъствието на Гарард Конли, автор на едноименната мемоарна книга, издадена от "Колибри" в партньорство с фондация Сингъл Степ. Удостоен с множество награди, в т.ч. две номинации за "Златен глобус", филмът на режисьора Джоуел Еджъртън разказва покъртителна лична история, в която блестят актьорите Лукас Хеджис, Никол Кидман, Ръсел Кроу. Освен на 6 октомври зрителите ще имат възможност да се срещнат с Гарард Конли на 7 октомври във Варна, на 8 в Бургас и на 9 в Пловдив.

Популярният актьор и продуцент Кристоф Ламбер е тазгодишният председател на елитното жури на  CineLibri. Отговорността за избора на най-добра филмова адаптация "шотландският боец" ще сподели с не по-малко знаменитите си колеги.  Сред тях е известният шведски писател и журналист Давид Лагеркранс, който пое нечувано предизвикателство и създаде три продължения на култовата трилогия "Милениум", затвърдили световната му слава. Лагеркранс ще се срещне с българската публика на 12 октомври от 19:00 ч. в литературен клуб "Перото", НДК. Повод за събитието е българското издание на The Girl Who Lived Twice, което носи заглавие "Тя, която трябваше да умре". Гостуването се реализира в рамките на Шведската седмица в София, която ще се състои между 3 и 13 октомври 2019 г. с цел популяризиране на шведския бизнес и култура. Организатори са Шведско-българската търговска камара и местни партньори. Друго съвместно събитие - акцент в документалната селекция на фестивала тази година, е филмът Мъжът, който си играеше с огъня, посветен на Стиг Ларшон.

В журито влиза и френският кинорежисьор от румънски произход Раду Михайлеану ("Концертът", "Изворът на жените"), чиито творби му донесоха богата колекция от отличия, в т.ч. награди от Международния кинофестивал в Берлин и номинации за "Златна палма" и за "Сезар". В момента Михайлеану работи по  8-серийна екранизация на книгата "Сбогом, Шанхай", подписана от големия български писател и киносценарист Анжел Вагенщайн - става дума за мащабна копродукция на Gaumont, France Television, Rai Uno и ZDF, чиито снимки започват догодина.

В качеството си на член на журито у нас пристига и ослепителната италианска актриса и защитничка на обществени каузи Лоредана Каната ("Младост", "Неапол във воали"). Към прочутите чуждестранни арбитри се присъединява българската театрална и кинозвезда Ирини Жамбонас, която наскоро беше удостоена с наградата "Сърцето на Сараево" за участието си във филма "В кръг" на режисьора Стефан Командарев. Жамбонас участва и във филма "Посоки" на Командарев, номиниран в категория "Особен поглед" на Международния кинофестивал в Кан, има множество отличия за ролите си в театъра.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1595) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: