Криза за спасители по Черноморието

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (5)
13:08 / 31.05.2015
808
Десетки плажове без достатъчно спасители. Само ден преди официалния старт на летния сезон сигурността на туристите по Черноморието е под въпрос, тъй като има криза за спасители по Южното Черноморие. Причината е ниското заплащане и сезонната работа.

Само за Северния плаж в Бургас са необходими 42 водни спасители. По двама на 17-те вишки и 8 сменника. Засега обаче кандидатите недостигат.

Най-трудно ще е през юни, когато желаещите да работят като водни спасители или са още на училище, или не са излезли в отпуск.

Средната работна заплата варира между 500-600 лева и затова опитните бягат зад граница, където получават два до три пъти повече.

У нас остават или гардове с по-малко опит, или на възраст над 28 години, които в чужбина не могат да намерят работа. Затова най-опитният спасител на Бургаския плаж се опитва бързо да вкара в час новите си колеги.

Концесионери обясняват, че няма да има вишки без водни спасители, въпреки недостига в началото на сезон. Самите спасители обаче припомнят, че безопасността ни в морето зависи и от самите нас. Задължително е спазването на флаговата сигнализация.

Източник: Нова тв


Виж коментарите (5)
Още новини от Национални новини:
Радев от Враца: Свободата не е традиция, а отговорност и саможерт...
Теодор Славев: Големият анализ показва провинциална дистанциранос...
Стефан Янев в Перник: Присъда за всички във властта е, че Българи...
Тежка катастрофа със загинал на Подбалканския път, майка с дете е...
ЦИК: Избирателите без право на евровот ще гласуват само на хартия...
Главчев свиква среща на министрите заради детската болница, ще ус...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).