Крум Зарков: България има всички шансове на 8 декември да стане част от Шенген

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:48 / 29.11.2022
1181
Решението за присъединяването ни към Шенген ще бъде взето на 8 декември, а България има всички шансове да постигне резултат - да се признае правото на страната ни да бъде в Шенгенското пространство. Това заяви в ефира на БНТ служебният правосъден министър Крум Зарков. Той допълни, че през последните месеци страната ни е успяла да привлече подкрепата по въпроса от страна на евроинституциите на най-високо ниво. Извършени са и няколко проверки на границата ни - всички със заключението, че изпълняваме изискванията за Шенген.

"Имаме последно препятствие – позицията на Нидерландия. Вярвам, че Нидерландия ще застане на правилната позиция, защото няма практически аргументи да се противопостави. Предприехме един фронтален и честен подход, поставяйки всичко на масата и показвайки какво се прави. Всички инциденти на границата, включително и трагични, трябва да са сигнал за европейските ни партньори, включително и за Нидерландия, че България дава жертви за тяхната сигурност и че влизането в Шенген подобрява сигурността, а не обратното. Когато границите с Гърция и Румъния станат по-проходими, ние ще можем да концентрираме допълнителни усилия и да укрепим охраната на българската граница. Не може страната ни да изпълнява всичките ни задължения, а гражданите ни да не ползват произтичащите от това права", коментира Зарков.

Виж коментарите (0)

Още по темата (528):
19.04.2024 Еврокомисарят по вътрешни работи Илва Йохансон посети ГКПП "Аерогара София"
18.04.2024 Еврокомисар Йохансон: Напълно готови сте за Шенген, няма риск България и Румъния да бъдат залети от нелегални мигранти
18.04.2024 Марк Рюте: Неприемливо е България да не е член на Шенген и по суша
18.04.2024 Николай Рашков: Ако полетът ви бъде отменен - ще получите храна и вода, но много шофьори по границите имат ужасни битови условия и никой не се интересува!
15.04.2024 И днес на "Дунав мост" се чака с часове: Над 1 млрд. лв. е загубила икономиката ни за 1 година заради сухопътния Шенген
11.04.2024 Заради Шенген: Христо Стоичков попиля австриеца Нехамер
Още новини от Национални новини:
Удрят по джоба на шофьорите с драстично увеличение на годишните т...
Поредна фишинг измама: Хакерите са все по-изобретателни, как да с...
Удариха ни по джоба, дюнерът поскъпна
Симеон Симеонов: Целта на всяка една професионална гимназия е да ...
Проф. Костадин Ангелов към ПП: Питайте си вашите хора, защо подпи...
БАБХ: Най-честото нарушение в магазините преди Великден е неясен ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).