Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Култов математик: Мило, искам на Бали. А Милото отговаря "Какви бали, виж картата на Витанов"
Автор: Екип Varna24.bg 10:09 / 01.08.2021Коментари (9)3397
© Нова тв
Не ме притеснява ръстът на новите случаи на COVID-19. Очаквах такова нещо. Много, много отдавна казах, че лятото ще е спокойно. През август няма да имаме големи проблеми. Отдавна говоря, че идва новата вълна, случаите ще се увеличават. Какво имам на среща? Чака рака, Витанов говори глупости. Приказките на хейтърите не престават. Затова взех решение: през следващите два месеца няма да давам числа за прогнози над 7 дена. Оставям на хейтърите дългосрочните прогнози. Изявявайте се.  

Така математикът професор Николай Витанов коментира в ефира на Нова тв настъпването на новата вълна от коронавирус у нас. 

"Отдавна съм казал, че искам да се махна от тази работа и така. Славата ще дойде при вас. Най-хубавите журналистки ще ви интервюират. Пък може в края на септември да кажа: "Ето, този ще ме замести и ще отида да ловя шарани, както обичам", каза още той. 

Коментирайки прогнозите на доц. Кунчев за броя на заболелите, Витанов каза: "Да не отписваме доц. Кучнев и хората му. Те са жилави. Тогава казах, че на края на месеца може да сме на 3000 на ден. Това е песимистичният сценарий. Има още един сценарий, който никога не се казва публично. Той е само за болниците. Той е леко апокалиптичен, но те имат нужда от тази работа, за да се подготвят". 

"За всеки един сценарий има вероятност. Засега вероятен е този на доц. Кунчев - 1 500 заразени на края на месеца. Ако не се справим, ни чакат нови висоти", добави той. 

Прогнозирайки кога ще е пикът на новата вълна, професорът каза: "Повече от 7 дни прогноза няма да правя. Пикът ще през септември. През август ще започнат проблемите, до средата те няма да са много големи. Към края на август ще са осезателни. Особеностите на тая вълна са такива, че тя много рязко ще се вдигне, защото тази версия на вируса е много заразна. Очаква се обаче продължителността да не е много голяма. Пиковите стойности обаче може да са такива, че може свят да ни се завие". 

"Числата ще ги кажат хейтърите. Вече казах, че числа за над 7 дни няма да давам. Но си представете число 3000, умножете го по нещо и ще получите новите стойности", добави математикът на разпуснатия НОЩ. 

"Въпросът е какво ще правим при тази ситуация. Имаме план на МЗ , който предвижда налагане на мерки. Ако вирусът мине с едно "Ферари" с цвят червен, дори няма да усетим кога ще стигнем пика. Мерките имат прозорец на налагане, ако се наложат по-рано или по-късно, те няма да имат ефект. Има си хора, които получават заплати, кога мерките да бъдат налагани. Докато беше НОЩ, мерките бяха налагани навреме и имаха ефект", продължи Витанов. 

По думите му, проблемът със София е, че много софиянци ходят на море в Гърция и се връщат.  София ще попадне в оранжевата зона малко по-късно, но попаднат ли София, Пловдив, Варна и Бургас, значи проблемите са започнали. 

Проблемите ще почнат след около две седмици, смята математикът. 

"Вирусът надделява винаги над нашето пренебрежително отношение върху него. Ситуацията по света е следната. Имаме къща в покрайнините на София. Там жената казва: "Мило, искам на Бали". А Милото отговаря "какви бали, виж картата на Витанов. Ще ти сложа две бали в двора", пошегува се той. 

Що се отнася до колективния имунитет Витанов обясни: "Щитът растеше, но после спря да расте. В момента пълна защита имат една четвърт от хората, а някаква защита имат половината, което за тази версия на вируса е твърде недостатъчно, защото той е много заразен и се разпространява твърде бързо. Ако всички си държат антителата, може да достигнем колективен имунитет в началото на следващата година, но те изчезват и може никога да не го достигнем".



Още по темата: общо новини по темата: 14906
09.04.2024 »
09.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
предишна страница [ 1/2485 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
50 % излиза че от активните случаи са в региона...което няма как да е вярно
-2
 
 
Писна ми да му гледам физиономията на този " всезнайко " Стига сте преиначавали нещата, нищо не е толкова зле, колкото го изкарват, всичко се върти около едни пари, които не можете и да си представите!
+1
 
 
Едно време нашите баби и те са били цало лято на БАЛИ! След трактора на полето са излизали БАЛИ-те една след друга!
+1
 
 
Ще повярват,г-н Витанов,и за съжаление вашите прогнози винаги се сбъдват.И пак ще има рев,сълзи и сополи,а сега гордо се бият в гърдите и *булгар,белгар* се носи.А след това *мрем по стълбите,спасете ни*!
0
 
 
Простакът е демон без лик, вездесъщ. Акула на сухо, безкрил, а хвърчи. Удариш на кухо – простакът звучи. Простакът не чака, не знае предел и стига простакът до своята цел. Защото простаци край него вървят и дават му знаци, и правят му път. Надкласов, безкласов, без род и съюз, но винаги касов, винаги в плюс. Без ден да протакаш, дори да кървиш, война на простака до смърт обяви. За срам на Европа, на всичките нас, когато докопа в ръцете си власт, той е по-страшен от спина, по-жилав от рака, сега за сега се оказа простака. Радой Ралин
+1
 
 
Тоя се бъзика и подиграва с хората. Господ гледа професорче.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2023 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Поскъпване на хранителните продукти
Борба за влияние в Близкия Изток
Влизането на България в Шенген
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: