Кънчо Стойчев: Мандатоносителите налагат политики, вредни за България

Автор: Йоланда Пелова
Коментари (2)
17:56 / 05.02.2024
802
Носителите на мандата в момента се държат менторски към всички, налагат политики, които са вредни за България, както в икономиката, така и в геополитиката. Това коментира социолога Кънчо Стойчев в предаването "България, Европа и светът на фокус" на Радио "Фокус". По думите му пропастта между управлявани и управляващи никога не е била толкова голяма.

"Партията, която в момента носи мандата, не се отличава с политически опит, не се отличава и с политическа разумност и като че ли изобщо не се интересува, че представлява много малка част от българския народ, и се държат менторски към всички, налагат политики, които са вредни за България, и в икономиката, и в геополитиката", отбеляза социологът.

Според Кънчо Стойчев е налице голяма драма: "Имаме някаква странна конфигурация в парламента, наречена "сглобка“, която добива над 2/3 множество.

Партията, която носи мандата в момента не може да събере 1/10. Същевременно тези хора управляват, все едно че са избрани от целия български народ и правят буквално каквото си искат. Това е голямата драма".

По думите на социолога при бъдещата ротация би следвало леко да бъде запълнена тази огромна пропаст: "Най-вероятно е все пак най-голямата партия да вземе мандата, което е нормално и което е правилото в политиката, и същевременно да се потърси един кабинет, който в по-голяма степен да представлява и ГЕРБ. Тази партия е най-голямата в българския парламент, значително по-голяма от втората партия, която се опитва да кара цялата кола. Т.е. това е огромното противоречие – сблъсъкът между хората в България и тази управленческа сглобка.

Слава богу, българският народ е мъдър, той не прибързва с действия, но това, което показват включванията на общественото мнение, е, че тази конфигурация не просто не се ползва с подкрепа, тя се ползва с омраза".

Виж коментарите (2)

Още по темата (1133):
06.06.2024 Асен Василев загуби делото, което водеше срещу Делян Добрев за 250 000 лв. 
31.05.2024 Внесоха подписите за ново извънредно заседание на парламента
30.05.2024 Искат отново извънредно заседание на парламента, ето кога и защо
21.05.2024 ГЕРБ-СДС искат второ извънредно заседание за днес заради цените на тока
21.05.2024 Пеевски: Мечтата на Асен Василев беше да стане премиер, Христо Иванов поиска да бъде президент
21.05.2024 Извънредно заседание на парламента: Депутатите прекъсват ваканцията си заради пенсиите
Още новини от Национални новини:
Корнелия Нинова потвърди: Подавам оставката си като председател н...
Корнелия Нинова подава оставка
Васил Михайлов: Професията фризьор дава неограничена възможност з...
Верига от бензиностанции в България се обърна към клиентите си с ...
Кирил Петков: "Продължаваме промяната" се събираме днес да осмисл...
Атанас Атанасов ще поиска вот на доверие като лидер на ДСБ, катег...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).