Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Куп нелегални обяви за продажба на домашна ракия в интернет
Автор: Екип Varna24.bg 17:12 / 04.09.2020Коментари (0)1656
©
Проверихме можем ли да си купим домашен алкохол от интернет. Онлайн продажбите на ракия и вино без бандерол са забранени. Глоби има, както за търговците, така и за платформите, които ги предлагат

При бърза проверка в интернет се натъкваме на десетки обяви за домашна ракия, директно от казана. Производителите привличат с оферти за сливови, кайсиеви и гроздови еликсири с отлично качество и двойна преварка.

Екипът ни попада на обява за домашна сливова, собствено производство, за 8 лв. на литър. Според обявата ракията е от великотърновския край и може да бъде изпратена по куриер, въпреки че това е забранено. Търговецът уверява, че напитката е качествена и безопасна.

"Аз мога да кажа, че карам олио или домашен оцет. Като го опаковам в кашон, не вярвам, че ще е проблем. Ще я пратя в пластмасови бутилки. Когато попитат какво караме, ще го пиша домашен оцет и толкова", обясни продавачът.

На следващия ден пратката с 4 литра ракия пристига. Бутилките са пластмасови, етикети няма. Така покупката на домашен алкохол през интернет се оказва мисия възможна, пише още "Нова ТВ".

"Контролът върху този тип търговия е твърде занижен и злонамерени търговци успяват да продадат продукцията по един или друг начин през такива платформи. Продуктът, който ще получим, е с неясен произход и не знаем дали той е годен за консумация – особено, когато става дума за алкохол, направен в домашни условия", разясни Пейо Майорски от Асоциацията за защита на потребителите.

Контролът на такъв тип незаконна търговия се осъществява от Агенция "Митници". Въпреки многобройните акции, продавачите продължават да намират начини да продават нелегално алкохол без бандерол в мрежата.

В домашни условия можем да произвеждаме ракия само за собствена консумация, със собствени плодове и в сертифицирани казани за изваряване. Ако произведените количества са до 30 литра, ще платим и по-нисък акциз на държавата – по 2.20 лв. за литър.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Решения на Общински съвет Варна
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Парламентарни избори 2024
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: