Купуваме и зарзавата за зимнината от Одрин

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
09:35 / 04.09.2022
609
С настъпването на септември навлизаме в сезона на зимнините. Зеленчуковите пазари в Турция се оказват голяма конкуренция на българските производители. 

Зрители на NOVA обясниха, че масово не се купуват зеленчуци за зимнина от родните пазари, а се пътува организирано до Одрин. По думите им излиза доста по изгодно, дори с увеличената цена на горивата.

Хиляди българи всяка седмица пътуват до турския град в търсене на по-евтини стоки. Сега потокът е още по-голям, защото се прави зимнина. Денислав Алексиев живее в Одрин и често е гид на българите сред сергиите със стоки. "Казвам къде е пазарът, къде са най-изгодните хранителните стоки, дрехите, мебелите", обяснява той.

Килограм домати може да бъде намерен за 0.70 лв., краставиците се продават за лев, а така нужният ни червен пипер за лютеницата струва 1,60 за килограм. За по-големи количества производителите правят и отстъпки. Цената на другия продукт за лютеницата - патладжанът, е 1 лев за килограм, а тази за морковите  - 1,60.

Не всички стоки в Турция обаче излизат по-изгодно. Цената на олиото, например, е по-висока от тази у нас.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Обмислят дали хотелите у нас да не започнат да предлагат българск...
Всеки втори се ослушва за по-добра работа – водещи са допълнителн...
Правителството отмени решението за създаване на частната детска б...
Утре е един от двата дни, в които можем да боядисаме яйцата
Пускат за движение предсрочно участъка от АМ "Струма", затворен з...
Големите печеливши, които работят в Денят на труда и не искат той...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).