Купуваме онлайн лекарства от аптеките

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
17:17 / 06.01.2012
2087
Интернет чука на вратата на аптеките. Съвсем скоро ще си поръчваме в нета лекарства и продукти, които се продават без рецепта.

Те ще пристигат на посочения от нас адрес за по-малко от 24 ч. Новината се роди след регламентирането на промени в Наредба 28 за устройството, реда и организацията на работата в аптеките, която беше обнародвана в "Държавен вестник". Според поправките в наредбата всички аптеки и дрогерии, които имат разрешение за търговия на дребно с лекарства, ще могат да продават по интернет илачите без рецепта. За целта търговците ще трябва да разполагат със собствен сайт. В него задължително ще трябва да има данни за собственика и ръководителя на аптеката. Също така на сайта ще трябва да са обявени точните названия и цените на продуктите, както и транспортните разходи, начина на плащане и как потребителят може да се откаже от продукта.

Онлайн аптеките ще имат връзка към Изпълнителната агенция по лекарствата, от която и ще бъдат проверявани и Българският фармацевтичен съюз.

Източник: в. "Стандарт"


Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Обмислят дали хотелите у нас да не започнат да предлагат българск...
Всеки втори се ослушва за по-добра работа – водещи са допълнителн...
Правителството отмени решението за създаване на частната детска б...
Утре е един от двата дни, в които можем да боядисаме яйцата
Пускат за движение предсрочно участъка от АМ "Струма", затворен з...
Големите печеливши, които работят в Денят на труда и не искат той...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).