Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Кърпят дупките от снега с 20 милиона лева
Автор: Екип Varna24.bg 11:27 / 22.02.2012Коментари (11)4252
©
Между 15 и 20 млн. лв. е тазгодишният бюджет за кърпене на дупки от републиканската пътна мрежа на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). Това обяви председателят на Управителния съвет на АПИ инж. Лазар Лазаров по време на конференция, чиято тема е пътната безопасност.

Запълването на дупките ще започне, след като се стопят ледовете. Ще се използва топла смес. В момента обаче специалистите запълват зейналите ями със студена смес, която има временен ефект, колкото да изкара до лятото, когато ще бъде направен основният ремонт с топла асфалтова смес, обясни Лазаров.

"Основните направления - магистралите и главните пътища, към Варна, към Сандански, към Кулата, към Видин и Русе, ще бъдат изкърпвани и със студена смес, вече сме започнали. Няма как да оставим тези направления с дупки и хората да търпят щети", обясни Лазаров.

Предстои да бъде направен план къде точно да се кърпи по 25 000 км пътища у нас. Лазаров обясни, че по новостроящите се магистрали няма нанесени щети в резултат на снеговете. "Но в участъка на Ямбол при река Мочурица има много големи залети площи и части от трасето на магистралата. Все още не се е оттеглила водата и тепърва ще видим дали там има поражения, но не очаквам да има някакви допълнителни мероприятия, които да бъдат направени", каза още Лазар Лазаров.

В момента Лазаров е възложил да се кърпи автомагистрала "Тракия" в участъка от Пазарджик до тунела на Троянови врата. За този участък се получават много сигнали, че състоянието на пътя не е на необходимото ниво, обясни Лазаров. На този етап не е констатирано забавяне в изграждането на АМ "Тракия", както и на другите изграждащите се в момента автомагистрали.

"Експресно изкърпване със студена смес е възложено и на пътя за Варна, в района на Търговище. Там има образували се големи дупки и те ще бъдат запълнени, за да се осигури безопасност на пътя", каза още Лазар Лазаров.

На пресконференцията стана ясно, че през тази година ще започне изграждането на скоростния път между Калотина и София. Работи се ефективно и по изграждането на западната дъга на софийското Околовръстно шосе, която е естествено продължение на АМ "Люлин".

Инженер Лазаров изтъкна изключителното значение на пътната инфраструктура за намаляване броя на жертвите по пътя. Това обаче не може да стане без активното съдействие на органите на МВР. Той изрази задоволството си, че през последните две години броят на загиналите по пътищата е намалял със 40-45% в сравнение с периода 2007-2008 година.

За следващия програмен период започва и проектирането на скоростните пътища от Видин до Монтана, от Русе до Разград. В строителство е автомагистрала "Струма", Лот 1, също и първокласният път към граничен пункт Маказа, каза Лазаров.

Няма маловажни пътища, тъй като трафикът си казва думата, подчерта той. Работата на агенцията е насочена не само към първокласните пътища. Третокласните и второкласни пътища са включени в ОП "Регионално развитие", посочи Лазаров.

Той заяви, че има пътища, които не са ремонтирани повече от 30 години. Когато пътната инфраструктура не е в добро състояние, се създават предпоставки за инциденти, подчерта инж. Лазаров.

Амбициите на пътната агенция са за по-голям брой рехабилитирани пътища. Когато пътната инфраструктура е амортизирана, пораженията по пътното платно са по-големи, каза още Лазар Лазаров.

Източник: в. "Труд"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Radoi Alexandrov
премахни филтъра

0
 
 
Научна фантастика пак, както като Киро обясняваше как за 1млрд щели абсолютно всички пътища да светят
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба по Роберт Фицо
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: