Ледени дни ни очакват от 31 декември до 3 януари

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
10:31 / 28.12.2015
872
Ледени дни ще има от 31 декември до 3 януари, след това отново започва затопляне. Това съобщи климатологът Георги Рачев по Нова телевизия. Той обясни, че топлото време през ноември и декември у нас не е съвсем нормално и се дължи циклон. Пролетните температури от последната седмица са заради циклона "Бриджит", който от една седмица е над България, каза специалистът.

"София изтегли късата клечка", обясни Рачев, защото мъгливото време е било само в затворената котловина, където са намира столицата, на над 95% от страната е било слънчево с нехарактерно високи температури. Рачев обеща мъглата над София да започне да се вдига днес следобед.

Според климатолога през следващите дни около Нова година може и да прехвръкнат няколко снежинки, след като дъждът премине в сняг, но валежите веднага ще спрат, а скиорите трябва да разчитат на изкуствен сняг.

Рачев прогнозира динамично време през януари, но се въздържа от дълготрайна прогноза за нивата на температурите и валежите.


Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Земетресение люшна България
Ето колко от българите нямат банкови сметки
На второ място в Европа: България е след Исландия по брой и дебит...
Звезда е в социалните мрежи, но не с пластичните си интервенции, ...
Хампарцумян за влизането ни в еврозоната: Риск има, ако се появят...
Майката на оцелялата от катастрофата в Пловдив: Стана чудo!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).