Лекар към "Господари на ефира": Уникална медия!

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (26)
09:43 / 05.11.2016
2215
Лекар от Комплексния онкологичен център в Пловдив се обърна към "Господари на ефира" с думите "Уникална държава, уникална медия, уникална телевизия", предаде репортер на Plovdiv24.bg

Група обгрижени пациенти на КОЦ Пловдив излезе от своя страна с гражданска позиция като право на отговор срещу репортажа на "Господарите". 

Ето и част от нея без редактораска намеса: 

"Много тъжно. Първо го чухме на улицата, после прочетохме какво пише в интернет. Гледахме и "Господари на ефира". Този път е много масирано. Пречат на някого. Преди години пречеха на министъра на здравеопазването, искаше да ги закрие. Всички се дигнахме на протест и осуетихме коварния план. Сега пречат на безбройните вече частни болници, чиято алчност да източат кръвта на пациента до последна капка чрез пътеките през Здравната каса е неутолима."

В изявлението се пише, че "за разлика от частните практики КОЦ - Пловдив е точно място за комплексно лечение от висококвалифициран медицински персонал, отговарящ за здравето на цяла Южна България и затова спасените пациенти, заедно с техните семейства, близки и познати, са стотици хиляди. 

Доволни и благодарни към КОЦ - Пловдив българи. Пациентите са толкова много, че е трагично само да се споменава броят им, защото това са разболели е българи, търсещи помощ. Та едва ли от болницата имат нужда да надписват или нещо подобно - по-скоро обратното, за разлика от частните болници. Да, лекарите са хора, а не роботи. Всеки може да сгреши.

Съжаляваме за пострадалите хора, ако има такива. Но никой не казва една добра дума за спасените, за условията на работа, за възнагражденията и всеотдайността на лекарите ни. За нашите герои в нашата пловдивска онкологична болница!"

Петицията продължава и с въпросния репортаж: 

"И ето го и достойният за Оскар сензационен репортаж на "Господари на ефира": Шок и ужас в Пловдив! Като от филм на ужасите - ракова болница реже и осакатява здрави жени като през Средновековието. 

Излиза една жена, говори хаотично и пълно с откровени глупости неща, забележими дори за медицинско неграмотни лица противоречия в разказа и един куп въпросително за зрителя... Всички са анонимни. Гледната точка на други пациенти в Онкологията не е потърсена. Болните и здравите са подложени на журналистически тормоз. 

Отделно се носят слухове (не твърдим истина ли са или не) че има признания, че репортери са дебнели пациентки да им предлагат пари срещу участие в омаскаряващ репортажи. И това ако не е за прокуратурата наистина, в случай че е истина... 

Защо на "Господари на ефира" в точно този репортаж със силни съмнения за намесени интереси от страна на частни болници, репортер е точно Дани Йорданов от ... Враца, официално представен на страницата на предаването със следното резюме: 

"Дани Йорданов е репортер на "Господари на ефира" от Враца, баце. Филолог по образование, но пък репортер по призвание. Преди да стигне до това откритие е пробвал и кариера на хамалин, но не се е получило., защото "Не е леко да носиш тежко", открива Дани."

Е, точно този филолог с кариера на хамалин, баце... ли е компетентен да коментира свръх специализирана медицинска терминология. И чак от Враца дойде момчето, да направи репортаж на проблемите в Пловдив. Евала бе, Дани, голям си. Издаваш присъди и квалификации от раз..."

Изготвилите изявлението, подписали се като доволни от КОЦ - Пловдив граждани и пациенти, пишат в заключение: 

"Нас ни има благодарение на КОЦ - Пловдив и ние не сме недоволни. Доволни сме. Имаме ли право го кажем. Репортажчетата омаскаряващи болницата са толкова неграмотно скалъпени, а сякаш това не прави впечатление на никого. Разделяй и владей, ама много елементарно. 

А преди имаше професионализъм дори в поръчковите неща. Сега парите са над всичко. Дори над здравето на хората. Чак дотам, че някой да закрие Онкологията в Пловдив. Ами закрийте я и да се приключва. Раздайте ни по една лопата да си изкопаем гроба, та да си харчете откраднатите пари на спокойствие."


Виж коментарите (26)

Още по темата (5):
27.07.2021 Пловдивчанка победи рака след съдбовна среща, преобърнала живота й
22.04.2021 Абсолютен крах за "Господари на ефира" след съдебно решение
05.12.2019 У нас излекуваха мъж с рак на гърдата, открит в последен стадий!
31.01.2019 Извадиха 10-килограмов тумор от гърдата на млада жена
08.06.2018 На какво да обръщаме внимание, когато имаме бенки?
Още новини от Национални новини:
Какво ще е работното време по празниците за "Кауфланд", "Лидл", "...
Как работодател заплаши с уволнение свой служител, само защото е ...
По празниците на АМ "Хемус": До 3 май ще е двупосочно движението ...
Варненци: Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния сп...
Георг Георгиев: Родствените връзки на ПП и техните семейни реализ...
Гарантират ти 3 000 лева заплата – няма кандидати


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).