Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Лекар плаща бензина на пациентите си
Автор: Екип Varna24.bg 09:17 / 01.12.2016Коментари (4)790
©
Лекар от Пловдив плаща бензина на пациентите си, за да отидат на преглед при него. Пациентите му най-вече са деца с детски паралич. Често лекарят дава и импланти, които не се покриват от Здравната каса.

Д-р Янакиев е ортопед, който най-вече лекува деца с диагноза церебрална парализа. Вместо разпилени фактури, на бюрото му има нетипични за един лекар декларации. Всички те са написани собственоръчно от родители на малките му пациенти.

"Случвало ми се е родител да ми се обади и да каже, че нямам пари за пътни и не може да дойде. Ние обаче сме направили нещо на детето му и за да може да проходи, трябва да се направи още нещо. Затова аз му казвам да не се притеснява, защото аз ще платя пътните", разказва д-р Янакиев.

Така неведнъж той плащал пътните на свои пациенти, които са от цяла България. Наскоро установил, че част от децата не се връщали за следваща операция.

"Установих, че когато някой родител получи парична помощ, той се чувства задължен и не идва на втора или трета операция, защото очаква, че ми дължи нещо и трябва да ми ги върне. По-голям проблем е, когато няма средства за импланти. Касата заплаща само колянната и тазобедрената става, а другите скъпоструващи консумативи не се заплащат", казва още ортопедът.

Сумите за импланти са от порядъка на няколко хиляди лева, непосилни за повечето семейства. Те търсели помощ от Фонда за лечение на деца, но без резултат.

Една декларация прави впечатление: "Аз, Милена Бъбалова декларирам, че получих от доктор Янакиев за дъщеря ми Илейн метален имплант, за което не съм заплатила изобщо".

Екипът на "Здравей, България" откри майката и дъщерята в Пазарджик. 11-годишната Илейн никога не е ходила нормално поради деформация в петата. Така едно й краче е по-късо. Без операция щели да настъпят усложнения и с израстването Илейн да се придвижва все по-трудно. 

Докато чакали отговор от Фонда, получили обаждане от д-р Янакиев, че ще дари сумата, защото не може да се чака повече за операцията на момичето. Илейн ще стъпи на двата си крака през февруари и тогава ще изпълни най-голямото си желание - да бъде отново мажоретка.

Междувременно декларациите на бюрото на д-р Янакиев продължават да се трупат.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
втори ден се ядосвам-вчера шофьор на автобус 012 НА ХЕБРОСБУС РВ 25-40 ОТ ЛЕНИНГРАД ДО ГАРАТА ПСУВАШЕ БЕЗ ДА СДПРЕ - КОЛЕГИ ПО ПЪТЯ, ВЪЗРАСТНИ ПЪТНИЦИ НА ВИСОК ГЛАС И СМНОГО ЦИНИЗМИ - ДАНО НЯКОЙ ПРОЧЕТЕ ТОВА И ГО НАКАЖЕ ЗАСЛУЖЕНО
на 02.12.2016 г.
0
 
 
Колкото и мнения и коментари да се пишат, не е морално да пишете за тези пари, които сте дали в частната болница, а не в частния му кабинет. Има голяма разлика. Още повече, че докато сте чакали за преглед, върви видео, има брошури/но вие нямате очи да виждате/ колко деца от цяла България са проходили след неговото лечение. По добре се засрамете, нищо не казахте за прегледа, а само за парите. . .
+3
 
 
Ние пък, си платихме 40 кинта за преглед-консултация на 2-годишно дете, при въпросния доктор миналата година, въпреки, че бяхме с направление от личен лекар. Това се случи в кабинета му в някаква частна клиника (не помня името й , но само там приемаше) на бул. Васил Априлов в Пловдив, с/у "Копчето". От друга страна, да - парите дадохме на касата-регистратура, а докторът може и да е алтруист както пише в статията....
Нито крачка назад! Зад нас е България.
на 01.12.2016 г.
+2
 
 
Фондът за лечение на деца да се закрие и да се открие друга работеща институция на негово място.
+2
 
 
Браво ! Абсолютно вярвам, защото съм му бил пациент. Голям човек и професионалист..
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: