Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Лекар управлява цяла болница с фалшива диплома
Автор: Екип Varna24.bg 10:37 / 09.10.2020Коментари (0)1128
©
Болничният мениджър на общинското лечебно заведение във Велинград- д-р Жеко Чешмеджиев, срещу когото преди 2 седмици бе започнато разследване от Областната дирекция на МВР-сектор "Противодействие на икономическата престъпност“ за източване на НЗОК чрез професионални сертификати на лекари от болницата с невярно съдържание, е фалшифицирал и собствената си диплома.

Това научи "Блиц" от свои източници, които обясниха, че се касае се за удостоверението му за продължаваща квалификация по Здравен мениджмънт. Според Закона за лечебните заведения без него той не може да заема поста на управител на болница. Фалшивият документ дори е виден в Търговския регистър, а към него има придружаваща декларация, подписана от Чешмеджиев, за истинността на документа. От Български лекарски съюз, които уж са издали документа, с официално писмо казват, че на лицето д-р Жеко Чешмеджиев не е издавано такова удостоверение. Това на практика означава, че Чешмеджиев е абсолютно незаконно на поста на управител на МБАЛ "Велинград“ и ще носи и наказателна отговорност за предоставяне на документи с невярно съдържание. Очаква се прокуратурата да поиска отстраняването му от длъжност и да повдигне обвинения.

Запознати твърдят, че подобно нарушение може да доведе и до отнемане на лекарските права на управителя от Българския лекарски съюз. Това е поредното скандално разкритие около управителя на общинската болница, който все още се разследва за длъжностно престъпление -  източване на пари от НЗОК чрез сключване на договори за клинични пътеки чрез фалшифицирани сертификати за професионална квалификация и проведени специализирани курсове на лекари, работещи в МБАЛ "Велинград“. От медицинските университети в Пловдив и София, които уж са издали документите категорично отричат лекарите да са преминавали цитираните курсове и да са им издавани сертификати за тях. Преди години Чешмеджиев бе замесен и в грандиозна схема за източване на общински средства от МБАЛ "Велинград“.

Тогава той тегли над 1 млн. лв. кредит уж, за да спаси болницата, която е в тежко финансово положение и да се разплати с доставчиците, но се оказа, че основна част от кредита е отишла за погасяване на задължения към фирма "Вели Медикус“,  на която самия той е учредител. Дали този път незаконният болничен директор ще бъде отстранен от поста предстои да видим, а във Велинград продължават да се чудят кой стои зад гърба му и позволява своеволията му.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Реформи в БДЖ
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: