Лекари летяха с хеликоптер от София до Русе заради животоспасяваща операция

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
17:04 / 05.02.2015
738
Лекари спасиха живота на 33-годишна жена от Русе благодарение на първата по рода си акция в страната. Това съобщиха от русенската болница и уточниха, че медиците от ВМА са летели с хеликоптер до Русе, за да оперират пациентката, която не подлежи на транспортиране.

Младата жена е постъпила в хирургичното отделение в Русе в тежко състояние и с опасност за живота. Тя е родила второто си дете преди шест месеца, след което е диагностицирана с много рядък атипичен тумор на черния дроб.

"Туморът бе разположен в един от по-трудно достъпните сегменти, с ерозия на голям кръвоносен съд", каза началникът на хирургията д-р Симеон Симеонов, цитиран от БГНЕС.

От Русенската болница са потърсили специалисти от Военномедицинска академия и по-специално с проф. Никола Владов, национален консултант и водещ хирург по жлъчно-чернодробна хирургия, за да помогнат на жената.

"Проф. Владов беше на мнение, че русенската болница има капацитета като специалисти и материална част да се справи с този случай и затова беше решено да се прибегне към варианта да дойде екип и пациентката да бъде оперирана тук", каза още д-р Симеонов.

Транспортът от София е бил организиран с хеликоптер на Центъра за спешна медицинска помощ, който е долетял в Русе вчера вечерта.

Изключително тежката операция е продължила близо 3 часа. Туморът е бил отстранен, кървенето е било овладяно и жената вече е добре. Тя диша самостоятелно и е със стабилни показатели, съобщават от болницата в Русе.


Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Читател на Plovdiv24.bg: На магистрала "Тракия" е много опасно в ...
МВР съобщи за затруднения при тази услуга
Сузанита за Кристиан: Обичаше високите скорости, но винаги е бил ...
Бойко Борисов: Сега всички отвън разбират каква огромна грешка са...
Борисов за АЕЦ "Козлодуй": Няма да ви стигнат нито работниците, н...
Борисов с реакция след покушението над словашкия премиер Роберт Ф...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).