Личен мотив е в основата на зверското убийство в София и хвърлянето на жертвата в шахтата

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:01 / 14.08.2023
853
Личен мотив е една от версиите за убийството на 41-годишния мъж, останки от когото бяха открити в шахта в кооперация на ъгъла на ул. “Г.С. Раковски" и бул. “Васил Левски" в София.

Само на метри от сградата се намира подразделение на Първо районно управление.

Човешките останки били намерени в събота по обед. По-малко от 24 часа след като служителите, които отишли да отпушват канализацията, се натъкнали на зловещите находки, бяха задържани двама мъже.

Единият е смятан за основен извършител. Той е роден през 1992 г. и бил криминално проявен.

Малко по-късно в неделя беше арестуван и втори мъж, на 24 години, който му е помогнал да се укрие. Според криминалистите убийството е извършено на 8 август.

Два дни по-късно било съобщено, че 41-годишният мъж е изчезнал. Сигналът е подаден от негови близки. Разследването започва за изчезване, а в събота полицай от СДВР в ситуация на неотложност е образувал досъдебно производство за убийство. Че има престъпление, се разбрало, когато в събота по обед хора от кооперацията повикали служители да отпушват шахтата й.

Причината била, че през последните дни имало течове. Жена от сградата разказа, че в петък направо течало от тавана на нейната баня. Неприятна миризма във входа и апартаментите не се усещала. Тя обаче се появила, когато започнало отпушването на канализацията. В запушените тръби били човешките останки.

Вероятно те са били пускани по канала. Кооперацията е на четири етажа. В събота през нощта криминалисти изземвали проби от жилище на последния етаж. То било обитавано от квартирант. Претърсвания били извършени на три адреса. До късно вечерта в неделя се очакваше ДНК експертизата на откритите останки, за да се каже със сигурност дали те са на изчезналия мъж. 31-годишният, който е заподозрян за извършител на убийството, е арестуван в хотел в кв. “Драгалевци". В издирването му участвали и планински спасители.

Той отишъл на Витоша с градския транспорт още в събота. Поискал да нощува в хижа, но тъй като нямало места, се спуснал до кв. “Драгалевци". След неговото задържане бил арестуван и помагачът му. Проверява се основно дали между мъжете е имало неуредени финансови взаимоотношения.

Това не е първи случай на разфасоване на човек, за да се прикрие убийство. Преди години тогава 31-годишният Адриан Ангелов беше разчленил 22-годишия Николай Йорданов в жилище в кв. “Овча купел". Причината била, че трябвало да върне пари на младежа. След убийството Адриан беше откраднал и няколко пити кашкавал от буса, който Николай карал. В крайна сметка убиецът беше осъден на 30 години затвор, припомня "24 часа".

Очаква се прокуратурата да даде подробности за зловещото убийство в понеделник.

Виж коментарите (0)

Още по темата (22):
22.08.2023 Адвокатът на обвинения за убийството в София: Подзащитникът ми не е искал да убие Крис, той само го е удрял с желязна тръба
22.08.2023 Майката на обвинения за убийството на Кристиян Пеев: Разговарях със сина си, той се разкайва
22.08.2023 Обвиненият за тежкото убийство в центъра на София се е отказал да обжалва мярката си за неотклонение
22.08.2023 Гледат мярката за неотклонение на заподозрения за убийството в центъра на
София
16.08.2023 Съдът остави в ареста обвиняемия за жестокото убийство в София
16.08.2023 Адвокатът на обвинения за помагач на убийството в София: Парите не може да са единственият мотив
Още новини от Национални новини:
Нечовешка грешка: От Президентството поканиха покойния Иван Ласки...
Злоупотреби с местата за паркиране на хора с увреждания
Казаха какво е състоянието на мъжа, пострадал при влаковия инциде...
Ще има ли увеличение на лекарските заплати? 
Катастрофа с четири ТИРА-а затвори пътя Велико Търново-Русе
Излезе пробата за алкохол на машиниста, управлявал катастрофирали...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).