Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Лидия Ганева ще излезе под №6 на сцената на Детската Евровизия 2016
Автор: Екип Varna24.bg 12:47 / 15.11.2016Коментари (0)1266
©
Българският представител в Детската Евровизия 2016 Лидия Ганева ще представи страната ни под номер 6 в концерта на 20-ти ноември. Това стана ясно снощи, когато бе дадено началото на 14-то издание на конкурса на специална церемония. По време на откриващото събитие делегациите на всички 17 участващи страни преминаха по червения килим в театър "Маноел" в малтийската столица Ла Валета. Според регламента на Европейския съюз за радио и телевизия (EBU) проведеният жребий определя директно първата и последна позиция на изпълненията, а за останалите участници става ясно в коя част на шоуто ще се представят. Креативният екип на конкурса подреди изпълненията в следната последователност:

1. Ирландия
2. Армения
3. Албания
4. Русия
5. Малта
6. България
7. Македония
8. Полша
9. Беларус
10. Украйна
11. Италия
12. Сърбия
13. Израел
14. Австралия
15. Холандия
16. Кипър
17. Грузия

Лидия Ганева направи впечатление със стилния си тоалет, създаден специално за събитието от дизайнерката Радина Томчева. Красивата рокля носи духа на българските традиции, представен чрез стилизирана златна бродерия, която е характерна за женските народни носии.

Освен Лидия Ганева, в българската делегация участват Йоана Левиева-Сойър, Симеон Касабов и Румяна Иванова (музикален педагог, "Арт Войс Център", Пловдив). Те пристигнаха в Малта в неделя и още същия ден 10-годишната певица се включи в записа на общата песен, която носи името на тазгодишното мото на конкурса "Embrace" ("Прегръдка"). Лидия е един от четиримата изпълнители, на които бе поверена солова партия в химна на Детската Евровизия 2016.

В предстоящите дни българският представител ще има две репетиции и пресконференция за чуждестранните медии. Лидия, заедно с останалите участници, ще има възможност да се запознае с историята на Малта и да се срещне със свои връстници и фенове.

В Детската Евровизия 2016 участват 17 страни. Концертът ще се проведе на 20-ти ноември в Средиземноморския конферентен център на Малта, който се намира в сърцето на старинната столица Ла Валета, с гледка към Голямото пристанище. Българските зрители ще могат да проследят детската музикалната надпревара на Европа на живо по БНТ1 и БНТ HD от 17:00 часа.

Шоуто тази година има съществена промяна и тя е свързана със системата за гласуване. По решение на управляващата група за Детската Евровизия, Европейския съюз за радио и телевизия и малтийската обществена телевизия, зрителският вот ще отпадне. Той ще бъде заменен от гласуване на две международни журита - професионално и детско (деца на възраст между 9 и 14 години) с по пет члена от всяка участваща страна. В допълнение ще има и експертна група от трима членове, която ще оценява изпълнителите в конкурса на живо по време на финалния концерт. Всяка от страните-участнички ще има право да определи състава на професионалното и детско жури, като гласовете им е с равна тежест в съотношение 50:50. Държавите ще посочат и свой говорител, който да съобщи резултатите по време на шоуто.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Интегриран градски транспорт на Варна
Влизането на България в Шенген
България в еврозоната
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: