Лиляна Павлова: Ще продължаваме да събаряме незаконните сгради

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:18 / 28.08.2015
1153
Ще продължаваме да събаряме незаконните сгради. Това посочи във Варна министърът на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова, която участва в VIII-я летен университет на МГЕРБ във Варна, предаде репортер на Радио "Фокус" - Варна. 

Министър Павлова посочи, че във връзка със събарянето на незаконни постройки в Гърмен, Варна, Бургас, София и на други места правителството е решено да продължи да прилага Закона за устройство на територията, в който не е предвидено узаконяването на незаконното строителство. 

Незаконното строителство няма да бъде толерирано по никакъв начин и решението на Европейския съд за правата на човека в Страсбург по недвусмислен начин показва, че действията на местната власт са законосъобразни и правилни, посочи Павлова. 

Тя допълни, че повечето от сградите са не само незаконни, но и опасни за обитателите им. "Ние всички сме равни пред закона и по никакъв начин неговото прилагане, няма да бъде на етнически или някакъв друг принцип", обяви министърът. Павлова посочи още, че съдът в Страсбург е отказал да наложи т.нар. привременна мярка за спирането на събарянията на незаконните сгради. Тя допълни, че кметът на Гърмен не показва воля в справяне с проблема, както това става във Варна, София и Стара Загора. 

Лиляна Павлова каза още, че заповедите за събаряне са били многократно обжалвани пред всички инстанции на българския съд, който обаче е отхвърлил всички. Действията по събаряне ще продължат, като разбира се ние ще спазваме правата на човека и ще осигурим временното настаняване на деца и други нуждаещи се, въпреки че повечето от тях отказват да бъдат временно настанени, заяви министърът. Тя допълни ,че в рамките на оперативните програми има възможност за изграждане на социални жилища, както и мерки за интеграция и социализация на социално уязвимите слоеве от населението. Само по този начин ние може да прекратим незаконното строителство, допълни министър Павлова.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Проф. д-р Костадин Ангелов от Велико Търново: Нашите основни опон...
Спортното министерство проверява тотото
Бойко Борисов: Ще правим правителство с ПП-ДБ, но този път ние ще...
Засилен е трафикът по пътищата
Проф. Чуков: 147 страни са признали Палестина като държава, Бълга...
На аудиенция във Ватикана: Папа Франциск пожела на българския нар...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).