Линейка изостави болен на отбивка от третокласен път! Прокуратурата погна виновниците

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:10 / 23.03.2017
758
На 20 март е образувано производство срещу неизвестен извършител за това, че на същата дата изложил лице, лишено от възможността да се грижи за себе си поради болест и безпомощност. Разследването се води в РУ Сливница под ръководството на Районна прокуратура - Сливница.

Към настоящия момент е установено, че на 20.03.2017 г. пострадалият Д.С. (на 36 години) се явил в Пета градска МБАЛ - София с гнойни рани по ръцете, където потърсил медицинска помощ от съдов хирург. Поради липса на такъв специалист, пациентът бил насочен към друго болнично заведение, където следвало да бъде откаран с линейка.

Около 11 ч., вместо да бъде транспортиран в друга болница, пострадалият бил изоставен на отбивка от третокласен път между селата Пожарево и Росоман. Водач на случайно преминаващ автомобил забелязал лицето и съобщил на телефон 112, след което Д.С. бил откаран до УМБАЛ "Н.И.Пирогов" - София. Въпреки оказаната медицинска помощ, състоянието на мъжа продължава да бъде критично.

В хода на разследването са повдигнати обвинения на две лица - служители на Пета градска МБАЛ - София, за извършеното от тях в съучастие престъпление.

За този вид престъпление законът предвижда наказание "Лишаване от свобода" до три години.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Справедливост след тежки катастрофи: Ще има ли по-бързо правосъди...
Служебният министър на туризма каза ще има ли поскъпване на шезло...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Моторист е загинал при катастрофа в Лясковец
Служебният здравен министър: Имаме данни за епидемично разпростра...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).