Липсата на предпазни маски завихри невиждана търговия в интернет

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:44 / 27.02.2020
777
300 лв. за кутия с предпазни маски в интернет. 50 броя от най-търсените лични предпазни средства срещу коронавируса струват 12 пъти повече от стандартната си цена. Наличност има само в различни онлайн платформи и то на много солени цени, показа проверка на Канал 3.   

"Има много малки доставки от време навреме, които са крайно недостатъчни. Заради това и няма . Основният източник е Китай и от там има липсващи доставки, това е причината за дефицита", казва Николай Костов, аптекар.  

Паника  у нас все още няма, но хората се запасяват с лекарствени продукти.

"Усеща се увеличено търсене на много продукти. Най-известния противовирусен изчезва. Има за още няколко дена". 

Хората не са притеснени, но някои се запасяват превантивно. Tърговци в интернет вече се възползват да изкарат пари, на фона на притеснението на хората.  

Защитните маски в онлайн платформи достигат 300 лв за кутия. Продавачите са с неизвестни имена. Не ни дадоха и телефон за връзка. Според информацията доставката им е от Германия. В разговора ни обаче, ясно държат да подчертаят, че една кутия с 50 броя  струва 250 лв. За сравнение маските в аптеките струваха стотинки. Ако отново достигнат у нас обаче, цената ще им е малко по-висока, според аптекарите.   

Цените им стават спекулативно високи около 47, 48 стотинки. В Италия, където вече има заразени с коронавируса властите вече започнаха разследване на рязко повишените цени на защитни маски и дезинфекциращи гелове. Там цената на маските се е увеличила от 1 цент до 10 евро, а еднолитрова бутилка дезинфектант, която е струвала 7 евро, сега се продава за 39. Зрители на Канал 3 ни изпратиха касова бележка от Италия, според която на 22 февруари 8 предпазни маски са се продавали на цена от 136 евро.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Увеличиха заплатите на тези служители
ЕК призова България да подобри своя национален план в областта на...
НСО с позиция срещу твърдения на Денков: Охраната не му била отне...
Проучване на "Екзакта Рисърч Груп": ГЕРБ-СДС с над 9% преднина пр...
БНБ: Външният дълг на България нарасна с над 160 млн. евро за год...
Главчев с важна среща, разговаря с представители на Националния с...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).