Локомотив се запали край Карнобат, евакуираха пътниците

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:15 / 14.09.2016
779
Локомотив се е запалил в участъка между гарите Черноград и Карнобат днес около 15:10 часа. От БДЖ съобщиха, че локомотивната бригада на пътнически влак № 80290 от Бургас за Карнобат забелязва дим в машинното отделение на локомотива във въпросния участък.

Машинистите своевременно са предприели незабавни превантивни действия за отделянето на локомотива от състава на композицията, като са задействали автоматичната пожарогасителна система и са използвали наличните пожарогасителни средства. Подаден е сигнал до Национална служба "Пожарна безопасност и защита на населението", които са изпратили противопожарни екипи на място да обезопасят локомотива. Пътниците от влака са отведени на разстояние с цел гарантиране на тяхната безопасност.

За транспортно обслужване на пътниците от влака е осигурен превоз с автобуси за придвижване до крайната гара на маршрута. В пътническата композиция са пътували около 40 пътника.

Към момента бързите влакове № 3624 и № 8612, пътуващи от Бургас за София, престояват на гарите Черноград и Айтос.

Възникналата ситуация с локомотива на пътническия влак от Бургас за Карнобат в участъка Черноград - Карнобат по никакъв начин не е застрашила живота и здравето на пътниците във влака и превозния персонал.

 


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Проверките за нелоялни практики при организираните туристически п...
Газов мегапроект застрашава Черно море
Бизнесмен: Положението е отчайващо, държавата е абдикирала
"Булгартрансгаз": Финализирана е успешно най-важната обществена п...
Назначиха извънредна проверка по случая с починалото 5-годишно де...
Финансистът и икономист д-р Войнов каза какво трябва да направим ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).