Лорер: ДПС иска да реабилитира Делян Пеевски

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:10 / 08.06.2023
765
"Ясно беше, че ДПС ще иска да вземе максимален политически кредит от това, реабилитацията на Делян Пеевски е едно от тях“. Това каза в интервю за предаването "Тази сутрин“ Даниел Лорер, депутат от ПП-ДБ по повод избора на Пеевски за член на парламентарната комисия за конституционни промени.

По думите на Лорер неговата парламентарна група е била "против“ това предложение на Движението, а гласуването "въздържал се“ е само нюанс на тази позиция.

"За нас е важен процесът, защото върховенството на закона е важно за тази държава, не партиите, не ДПС, не г-н Пеевски. Важно е законът да работи еднакво за всички, това е нашата цел. И ние сме наясно за огромните жертви, които трябва да направим“, коментира Лорер.

Той подчерта, че при гласуването на кандидатурата на Пеевски е станало ясно, че "Възраждане“ е фалшива партия, която на практика е покрепила тази кандидатура.

На въпроса защо не са потърсили подкрепата на БСП за конституционните промени той отговори, че засега социалистите нямат ясна позиция, а и тяхната подкрепа само няма да е достатъчна.

Депутатът от ПП-ДБ коментира и поведението на президента Румен Радев след избора на правителството "Денков-Габриел“ от Народното събрание: "Президентът с мъка се раздели с властта – не искаше да даде втория мандат, напусна преди клетвата на правителството. Това бяха силни политически знаци“.На въпроса защо не са потърсили подкрепата на БСП за конституционните промени той отговори, че засега социалистите нямат ясна позиция, а и тяхната подкрепа само няма да е достатъчна.

Депутатът от ПП-ДБ коментира и поведението на президента Румен Радев след избора на правителството "Денков-Габриел“ от Народното събрание: "Президентът с мъка се раздели с властта – не искаше да даде втория мандат, напусна преди клетвата на правителството. Това бяха силни политически знаци“.

Виж коментарите (0)

Още по темата (1122):
14.05.2024 Край на рекламата на хазарт: Законът е обнародван в Държавен вестник, ето кога влиза в сила
13.05.2024 49-ия парламент: Равносметката
09.05.2024 Румен Радев за промените в Закона за хазарта: Чакам експертите си, за да взема окончателно решение
08.05.2024 Главчев: НАП и Агенция "Митници" започват физическа инвентаризация на наличностите в "Лукойл"
06.05.2024 Почина депутат от 49-ия парламент
01.05.2024 Йотова с първи коментар за промените в хазарта
Още новини от Национални новини:
Земетресение люшна България
Ето колко от българите нямат банкови сметки
На второ място в Европа: България е след Исландия по брой и дебит...
Звезда е в социалните мрежи, но не с пластичните си интервенции, ...
Хампарцумян за влизането ни в еврозоната: Риск има, ако се появят...
Майката на оцелялата от катастрофата в Пловдив: Стана чудo!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).