Лошо им се пише на безумците, разорали с АТВ дюни на Шофьорския плаж

Автор: Иван Сотиров
Коментари (1)
14:36 / 20.08.2021
1349
До 5 години затвор и солена глоба грозят нарушители като тези, разрушили пясъчни дюни с АТВ-то си на Шофьорския плаж. Това каза областният управител проф. Мария Нейкова след спешна среща директорите на ОД на МВР-Бургас и на РИОСВ-Бургас, предаде репортер на Burgas24.bg.

 "Държавата  няма възможност да разположи проверяващи навсякъде, но може да бъде безкомпромисна в прилагане тежестта на законите. Усещането за безнаказаност и отсъствие на институциите трябва да бъде пресечено. В конкретния случай - навлизане на моторни превозни средства на плаж "Алепу“, има указателни табели със забрани, въпреки това някой си позволява да не се съобрази. Извън този случай има още, в публичното пространство съществува снимков материал, автомобилите са на плажа,  има как да се издирят и санкционират нарушителите. Това е начинът тези, които не са наясно с правилата или не желаят да ги спазват, да разберат, че законите са за всички", отбеляза Нейкова.

Тя съобщи, че е издала заповед, с която настоява да бъде прилагана цялата строгост на закона. А  в закона е записано следното: Който унищожи или повреди изключително ценни или единични невъзстановими земни и скални образувания се наказва с лишаване от свобода до 5 години и глоба от 2 до 20 хил. лв. Освен това вещите, които са предмет на нарушение и са послужили за негово извършване, се отнемат в полза на държавата.

Ст. комисар Калоянов призова гражданите, станали свидетели на подобни нарушения, да подават навременни сигнал на тел. 112. "Ще засилим контрола на неохраняемите плажове по отношение на отстраняване на подобни нарушения, чрез периодичен контрол от полицейски патрули", закани се шефът на бургаската полиция.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Масови проверки на КЗП за ПОС терминали!
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
Свалянето на Росен Желязков от новата сглобка ПП-ДБ, БСП, "Възраж...
МЕ: България и Турция ще продължат да си сътрудничат за гарантира...
Нов дълг се очаква да бъде набран в средата на май, ето каква е с...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).