Лошо му се пише на пияния шофьор, помел полицай на пътя!

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
17:05 / 27.09.2022
697
Окръжна прокуратура – Ямбол задържа за срок до 72 часа А.А. Той е обвинен за това, че при управление на лек автомобил е нарушил правилата за движение, след което е допуснал пътнотранспортно произшествие с полицейски служител, изпълняващ служебните си задължения. По този начин А.А. по непредпазливост е причинил смъртта на полицейския служител. Обвиняемият е управлявал превозното средство в пияно състояние. Престъпното деяние е осъществено  вчера на пътен участък между   Стралджа и село Маленово.

По време на разследването е установено, че загиналият полицейски служител е бил част от патрул, извършващ проверка на незаконно пребиваващ в страната чужд гражданин. Управляваният от обвиняемия автомобил го е блъснал по време на проверката.

Припомняме, че Прокуратурата на Република България е инициирала предложения за изменение и допълнение на Наказателния кодекс в частта, касаеща увеличение на размера на предвидените в закона наказания за престъпления по транспорта, извършени след употреба на алкохол и наркотици, при липса на необходима правоспособност, при превишаване на разрешената скорост с повече от 50 км/ч., както и отнемане на превозното средство в полза на държавата.

Предстои Окръжна прокуратура – Ямбол да внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража“ спрямо обвиняемия.


Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Подписка за спешни мерки в детското здравеопазване внасят от Фонд...
Ако получите този имейл: Не го отваряйте!
Огромен скок на кражбите по магазините – част от загубите са за с...
Култово изпреварване на АМ "Тракия": Капитан Планета бърза, напра...
Официално: Известен наш икономист влиза в надпреварата за евроизб...
Експерт: Масово се теглят бързи кредити за телефони, после трудно...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).