Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Ловеч с Европейски етикет за иновации, кметът Корнелия Маринова настоя за динамична смяна на дневния ред на общините
Автор: Екип Varna24.bg 15:13 / 24.10.2022Коментари (0)625
©
Община Ловеч е удостоена с Европейски етикет за иновации и добро управление на местно ниво. Това стана по време на Годишната среща на местните власти (23 – 25 октомври 2022 г.), която е организирана от НСОРБ и се провежда в курорта "Албена“.

Отличието прие лично Корнелия Маринова, кмет на Община Ловеч, като благодари на общинската администрация за усърдната работа и високата оценка. Европейският етикет за добро управление се присъжда в изпълнение на Стратегията за иновации и добро управление на местно ниво на Съвета на Европа и е признание за качеството на предоставяните административни услуги. Етикетът се присъжда за период от две години, това е трети пореден път за Ловеч.

Отличието бе връчено от Атанас Пеканов, служебен заместник министър-председател по управление на европейските средства. Отличени бяха общо 22 общини.

Още първия ден кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова изнесе своята презентация на тема "Предизвикателствата и перспективите пред Европа и България“ с фокус върху динамична смяна на дневния ред. " Работим в условия на галопиращи, непредвидени разходи в общинските бюджети, наложихме рестриктивни мерки за строги икономии – напр. на електроенергията и т.н. Не една и не две общини са изправени пред риска да не успеят да приключат значими инфраструктурни проекти, поради недостиг на финансов ресурс, поради промяна на пазарните цени. И търсим решение от компетентните институции в държавата за принципно решаване на проблема с нуждата от дофинансиране“, изтъкна Корнелия Маринова.

Необходимо е всяка община да има План за интегрирано развитие – това е задължителен стратегически документ. След това кметът на Ловеч изтъкна следните стъпки. Всяка община да инвестира в човешки капитал, създавайки среда и условия за живот за повишаване на жизнения стандарт. Всяка община да създава климат за развитие на устойчива икономика (индустриални зони, техническа инфраструктура, държавна и общинска политика за насърчаване/ стимулиране на инвестициите; неразбраните и недооценявани иновации и дигитализация).

Иновациите са особено важни в райони с дефицит на работна сила и намаляващи трудови ресурси. През новия програмен период ключовата дума за успех е "обединяване“ – на идеи, на ресурси, вкл. и човешки, заключи Корнелия Маринова.

Изказването предизвика обоснован интерес сред аудиторията, а Корнелия Маринова формулира и допълнителни въпроси към Атанас Пеканов.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: