Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Лъскаво заведение надува сметката на родители с деца
Автор: Екип Varna24.bg 10:23 / 19.01.2016Коментари (7)416
© Монитор
Лъскаво заведение, намиращо се недалече от центъра на Стара Загора, включи в менюто си специална надценка за родители с малки деца.

Изискването поразило майката на три деца Живка Александрова. В средата на юли м.г. тя разлистила менюто и прочела, че ресторантът не разполага с площадка за детски игри и съответно такива не се допускат. При нарушение от страна на родителите клиенти върху сметката им се начислявали 50 на сто от консумацията, но не по-малко от 20 лв.

"В първия момент не повярвах на очите си. Помислих, че става въпрос за нелепа шега и попитах сервитьорката как трябва да разбирам този текст. Отговориха ми, че такова било изискването на шефовете. Ако не ми отървало, да съм отидела на друго място", разказа пред Агенция Монитор Живка Александрова.

Тя се опитала да намери отговор и на дефинираното понятието "детска игра", но не успяла.

"Питам се, ако моите и на съпруга ми общо пет деца човъркат с пръчица пръстта в саксиите с цветя, които са сложени в градината - това ще се таксува ли като игра и ще трябва ли да ми начислят 50 на сто отгоре върху сметката? Или ако децата ни се заиграят с късметчето, което се дава заедно с кафето? Вместо отговор получих вдигане на раменете и отправяне към шефовете. Отказах да ползвам услугите им тоя ден, само заснех менюто. Впоследствие размислих и написах жалбата 
си до Комисията за защита от дискриминацията. Оказа се ,че контактът с тази институция не е лесен, особено за живеещи в провинцията", разказа още Александрова.

След продължили почти 3 месеца разправии с администрацията на КЗД тя все пак се договорила с тях да контактуват чрез мейли, а не чрез традиционните писма. Не за друго, а защото пощенската й кутия в кооперацията, където живее, е разбита и рискува да не получи отговорите.
На заседание на комисията днес, която трябва да разгледа жалбата й срещу "Експерт 007", собственик на кафе-аперитив "Бизар", жалбоподателката ще бъде представлява от познат юрист. Не за друго, а защото няма излишни пари за автобусни билети и хотел в София, а и няма на кого да остави децата си.

"Не желая да коментирам този случай, има комисия, там сме предоставили отговора си. Знаете ли какви са изискванията за разкриването на детска площадка в заведение? Ами ако някое от децата се нарани, защото майката или таткото са се увлекли в разговор?", лаконично каза представилата се като управител на "Бизар" Таня Иванова. Тя обеща да предаде репортерския въпрос на някой от собствениците на заведението.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Дайте да защитим хората от ресторанта! Прави са! Никой не иска пищящи диванета на главата си (които ровят в саксиите - примерът е безумен!). Да, има хотели без деца, нормално е да има и заведения без деца! След като аз не вися на детските площадки (и пуша примерно!), така не искам в кафенетата да ми се мотаят деца в краката!
+2
 
 
Примерът със саксията кърти! Никой собственик не е длъжен да толерира подобно нещо! На мен лично ми е писнало като ходя някъде на заведение, вечно да има врещящи дечурлига, тичащи и прочее. Никакъв контрол от страна на родителите, докато не стане някоя поразия. Да, деца са, но дали ще го възпиташ добре и културно, си зависи от родителите. Децата трябва да бъдат научени какво може и какво не на публични места и да уважават чуждата собственост. Ама то с такива родители.... Да идем дружно да ровим в саксията на жалбоподавателката да видим какво ще каже!
Aнонимен
на 19.01.2016 г.
+2
 
 
Ами не че нещо, не подкрепям практиката на заведението, ама като не има харесва, да не ходят в това заведение. Има сигурно хиляди подобни там. 3 месеца да се разправяш за тази глупост. Защо ще си дават парите някъде, където не са желани? Аз лично не харесвам деца, предпочитам да ходя по места където няма, всеки има право на избор. Жалбоподателката просто да си ходи на места с детски площадки, но все пак да си ги наглежда, защото заведенията не може да носят отговорност, ако нещо се случи.
Aнонимен
на 19.01.2016 г.
+2
 
 
Защо ли повечето собственици на заведения не са така загрижени за клиентите си.Напълно подкрерям.Омръзнало ми е като ида да се храня някъде и мама и тате са с цялото домочадие,което врещи,крещи и няма грам спокойствие.Родителското тЕло в същото време смята това за абсолютно в реда на нещата,както си пролича и в примера със саксиите,който междувпрочем е абсолютно безумен и говори мнооого за културата на авторката.
+7
 
 
С цялото ми уважение към жената, но тук тя не е права. Ресторанта е частна собственост и след като тя се намира в пределите на тази частна собственост, то тя следва да се съобразява с правилата на домакините. До колкото разбирам от текста показан на снимката, ресторанта не ограничава достъпа на деца, но изисква от родителите да упражняват родителски контрол и да не допускат децата им да се качват на главите на останалите клиенти. Никак не е приятно (поне не за всеки) като седне човек в заведение, около него например да тичат дечурлига и да се гонят из между масите. Ставал съм няколко пъти свидетел как малки деца спъват сервитьорите като се блъскат в тях - не нарочно разбира се, но те като тичат насам натам толко и гледат. Не е приятно и да се пищи около вас, което често съпътства такива игри. Обикновено в повечето такива случай родителите се държат все едно че нищо не се случва а някои път даже се и радват на случващото. Веднъж като бях на почивка в чужбина бях настанен в хотел където не се допускаше настаняване на деца или хора с деца и това ни се казваше още от самото начало когато правехме резервацията. И между другото - човъркането с пръста в саксията в някои случаи съвсем не е безобидна детска игра - особено ако е засадено разстение, което струва няколко стотин лева.
+4
 
 
не че нещо но са прави хората. много родители оставят децата си неконтолируеми докато обядват или вечерят от което губи само ресторанта защото никой няма да се върне в такава дъндания. аз лично подкрепям такива ресторанти!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Природни стихии
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Зверство срещу 18-годишно момиче
Covid-19
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: