Любен Дилов-син: В парламента има място за всеки, не е нужно да си пенкилер

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
22:57 / 27.12.2023
1085
Българският парламент е супер представителен. Има всякакви – идиоти, умни хора, идеалисти, каузисти, всичко има. Това каза за предаването "Пунш" на Радио "Фокус" депутатът от ГЕРБ-СДС Любен Дилов-син. 

"Тук е малко като лафа за адвокатите – че 98% от адвокатите разваляли доброто име на всички останали. Българският парламент е супер представителен и в него има всичко, защото просто 240 депутати на около 5 милиона избиратели, те правят една много висока степен на представителство. Има всякакви – идиоти, умни хора, идеалисти, каузисти, всичко има. А пък аз специално, понеже съм много свързан с Бургас и всъщност от 40-то Народно събрание се избирам от Бургас, макар че нито съм родом от там, така се случи просто, аз имам първо дневен ред, който е чисто бургаски. Тази година успяхме много неща да направим, тук и с последния бюджет", каза още той. 

Бургас просперира най-вече заради кмета си, заради духа на хората, които разбраха, че няма смисъл да се карат, по-добре да работят заедно, категоричен бе Любен Дилов-син. 

"Но наистина се обърна внимание на много важни проекти – Детската болница, кръвния център и въобще много хубави неща ще се случат в Бургас следващия мандат, програмен, стига нещо да не се разтури пак цялото управление. И всъщност това са ми каузите в парламента и аз най-вече с това се занимавам. Разбира се, има и други, свързани с културата, с туризма", допълни той. 

"Сега и по Конституцията се изказвахме и правихме някакви неща. Има ниша за всеки. Т.е. не е нужно да си пенкилер, който влиза вътре, разбира от всичко, иска да говори от името народа, да води народа. Пак казвам, българският парламент е абсолютно представителен. Значи няма да забравя лафа на един шофьор на автобус 94, който казваше "Глей сега бе, каквито се качат, такива ги возя – не мога да ги избирам“. Българският парламент горе-долу е същото – каквито се качат, такива возим. Но тези хора трябва да знаят, нашите почитаеми слушатели, когато много често ги хейтят с основание и псуват по кръчмите, че в крайна сметка наистина са избрани от други българи. И когато много ги обиждаш, всъщност обиждаш избора на другите българи", подчерта депутатът.

"Не са дошли с Трети украински фронт, нито с Шести американски флот", пошегува се той. 

"Избрахме си ги. Повечето от тях, понеже България не е голяма, ако човек положи съвсем малко усилия, може лично да познава депутата си. Аз, примерно, на всяка кампания си качвам личния телефон, никога не съм го сменял, откакто го имам. И го качвам на всички билборди, плакати. Звънят ми. Първо звъняха да видят дали е вярно, дали това е телефонът", каза още Любен Дилов-син.

Виж коментарите (0)

Още по темата (1132):
31.05.2024 Внесоха подписите за ново извънредно заседание на парламента
30.05.2024 Искат отново извънредно заседание на парламента, ето кога и защо
21.05.2024 ГЕРБ-СДС искат второ извънредно заседание за днес заради цените на тока
21.05.2024 Пеевски: Мечтата на Асен Василев беше да стане премиер, Христо Иванов поиска да бъде президент
21.05.2024 Извънредно заседание на парламента: Депутатите прекъсват ваканцията си заради пенсиите
20.05.2024 Стефан Янев: Посланието, което получаваме от българските граждани, е, че трябва да работим в коалиция
Още новини от Национални новини:
Мундров: Да върнем доверието в машините, след това да вървим към ...
Почернена майка и автоинструктор: 500 лева кеш и взимаш шофьорска...
НИМХ сложи край на жегите с прогнозата си за близките дни
Красимир Георгиев, АКАБ: Целта е кандидат-шофьорите да отиват под...
Опасно: Близо 500 000 души у нас страдат от хранителни разстройст...
Борисов: С нашия глас ще направим така, че ЕС да се управлява доб...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).