Любим на хиляди българи язовир в Родопите с кристално бистра вода с нова изненада

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:07 / 10.07.2021
4228
Едри костури ловят майстори на язовир в Родопите. Юни и юли са най-добрите месеци за риболов в тези планински води. Едва сега рибата е супер активна и се храни повсеместно. 

Живописният "Широка поляна", разположен в сърцето на Родопите, отдавна си е спечелил славата на един от най-привлекателните у нас. Високите борове, които стигат досами водата, свежата зеленина и тишина наоколо привличат мнозина риболовци през лятото.

В предишни години най-атрактивен бе кефалът, чиято популация беше силно намаляла, но сега рибата отново възвръща позиции в кристално бистрата вода. Ловят се риби с всякакви размери, като не са рядкост трофеите, надхвърлящи килограм.

От началото на този сезон язовир "Широка поляна" изненадва с фурор от едри костури. В предни години този хищник попадаше рядко на кукичките, но сега е най-масовият вид. Дори дребосъците са останали на заден план и по-рядко попадат на кукичката.

Печеливши са позициите по южния бряг на водоема в района на местността Кавал тепе. Достига се по здрав път. Язовирът редува заливи, стенички и дълбоки скалисти брегове, които са привлекателно местообитание за рибите. 

Не търсете рибата в най-дълбоката вода. Рибите предпочитат да се задържат в участъци с дълбочина до 3-4 метра. Ако търсите бабушка или каракуда, тогава подходящи са залетите от водата треви и сухи клони.

Класическата примамка си остава белият червей, като периодично трябва да стреляме с прашката от същата стръв. Използването на тежка захранка има антиефект и плаши рибите в бистрата като сълза вода. Понякога костурите са най-лакоми, когато ги търсим на малка рибка рано сутрин или привечер. Не са изключени и удари от балканските пъстърви, които, макар и не с голяма численост, все пак плуват във водите на язовира, пише "България днес".

Виж коментарите (0)

Още по темата (465):
01.10.2021 Спасители си взеха чао с морето по интересен начин
30.09.2021 Днес е последният ден, в който можем да влезем в морето на охраняем
плаж
29.09.2021 Странният кемпер си стои задържан на наказателен паркинг в Созопол
26.09.2021 Сигнал от днес: Този Слънчев бряг е по-хубав от юлския!
25.09.2021 Утре казваме чао на морето
22.09.2021 Изобщо не си е отишло, лятото се завръща с пълна сила
Още новини от Национални новини:
Какво ще е работното време по празниците за "Кауфланд", "Лидл", "...
Как работодател заплаши с уволнение свой служител, само защото е ...
По празниците на АМ "Хемус": До 3 май ще е двупосочно движението ...
Варненци: Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния сп...
Георг Георгиев: Родствените връзки на ПП и техните семейни реализ...
Гарантират ти 3 000 лева заплата – няма кандидати


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).