Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Любомир Каримански: Оставам един от кандидатите за управител на БНБ
Автор: Екип Varna24.bg 11:09 / 12.03.2022Коментари (2)905
© Нова тв
"Оставам един от кандидатите за управител на БНБ. Имах разговор с ръководството на "Има такъв народ" и те са твърдо решени да ме номинират". Това заяви пред Нова телевизия председателят на бюджетната комисия в парламента Любомир Каримански.

"През изминалата седмица при мен стигаха поне по 5 различни канала различни експерти и съветници, които се опитваха да ме убеждават, по един или друг начин, да не бъда номиниран или да се откажа. Смятат, че е по-добре коалицията или по-специално един от партньорите в коалицията да номинира кандидата си", каза още той.

По думите му той не знае дали е обсъждан конкретен кандидат. "Може би от всяка една от партиите може да искат да издигнат такъв кандидат и аз приветствам това. В тези разговори през изминалата седмица ми казваха "Спокойно, има и други важни постове". Аз не се боря за пост. Никога не съм се борил за такива. За мен е важно да се допринесе с нещо в това как една централна банка може да бъде наистина и модернизирана, и отговорна за онези много въпроси, които стоят пред нея", добави Каримански.

"Очаквам, че инфлацията за цялата 2022 г. у нас ще бъде поне около 8,5%", заяви още председателят на бюджетната комисия в парламента.

"Надявам се в следващите месеци да има успокоение в обществото от гледна точка на решения за начина, по който може да се влияе върху инфлацията и цените, защото няма как да не свържем индекса на цените с инфлационните процеси в страната", каза той.

"Отговорното поведение е това да бъдем честни спрямо хората и да кажем навреме за всички онези трудности, които предстоят. През следващите месеци ще имаме доста такива във връзка и с войната, и с натрупани проблеми преди това", посочи Каримански.

По думите му един от основните проблеми ще бъде именно инфлацията и начинът, по който ще се справим с нея. "Трябва да сме отговорни за живота и здравето на хората у нас, за да има суверенна България. Трябва първо да се погрижим за тях", коментира той.

"През февруари 2022 г. спрямо февруари 2021 г. инфлацията е малко над 9% общо по хармонизирания индекс. Тя е задействана от няколко основни фактора. Единият беше много отпреди войната – беше напечатана доста голямата маса пари в Европа. Войната допринесе още повече за това. Имаше и фактор, който е свързан с енергетиката и енергийните източници", заяви председателят на бюджетната комисия в парламента.

"Не трябва да стигаме до кризисни ситуации, а да знаем как да управляваме рисковете", категоричен бе Любомир Каримански.

Запитан за това дали е възможно да има таван за основните хранителни продукти у нас, той отговори: "Важно е какви мерки ще предприеме правителството. Смятам, че цените не трябва да се управляват чрез декрети, а правителството да се намеси по начин, който пазарът може да поеме. Важно е да не деформираме пазарите, а да ги подпомогнем капиталово".








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Този ме разочарова тотално тази сутрин.Пълен ИДИОТ. Как нищо в защита на хората не каза.Ще изцеди и последните надежди които имахме.
Aнонимен
на 12.03.2022 г.
0
 
 
До сега не се чуваше изобщо твоето твоето име и като отиде при ЧАЛГАРИТЕ много ти порасна работата ТЪПАКО .
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: