Любомир Стефанов: Десницата търси облика си

Автор: Йоланда Пелова
Коментари (1)
20:00 / 17.07.2023
884
Десницата е разхвърляна на няколко места и в момента търси облика си. Това каза в предаването "България, Европа и светът на фокус" на Радио "Фокус" политолога Любомир Стефанов.

"Според европейската си принадлежност ДСБ е член на  Европейската народна партия, тя е в коалиция с “Демократична България", която пък е в коалиция с “Продължаваме промяната", която на свой ред издигна г-н Терзиев за кандидат-кмет на столицата. На следващо място кандидатурата на г-н Лилков. От трета страна пък виждаме ГЕРБ, които се ослушват, те са с нагласи по свой собствен начин. Борисов говореше за синьо обединени, за дясно обединение, ама какво точно означава? В типичен стил - нищо не обяснява, може би защото тества - какво се случва, как гражданите специално от столицата реагират на случващото се и впоследствие ще преценят ГЕРБ дали да имат собствена кандидатура или ще инвестират в кандидатурата на г-н Лилков своята подкрепа", коментира Стефанов.

По думите му все по-рядко партиите се задълбочават в изграждането на консистентен идеологически и политически образ: "Все по-рядко, аз чувам откъслечни фрази за себеописване като политически субект с ясна идеология. Ясно е, че времето ни е забързано и никой няма време да слуша с желание сложни, дълги самообяснителни разкази. В крайна сметка, действията говорят най-добре за това какъв си и какво правиш, но е хубаво да го има това, гражданите да знаят, партиите като казват ляво какво да разбират хората и съответно като кажат дясно.

Политологът обясни, че е опонент на мнението, което Кирил Петков е анонсирал преди няколко предизборни кампании - че нямало вече ляво-дясно, имало работещи и неработещи политики: "Това опростяване на политическия процес е вредно, тъй като на обществената политика и на обществените дела се гледа само като на конвейер, който трябва да оставя резултати. За мен е важно качеството на тези резултати, които се доставят, а то се определя от политическата идеология", обърна внимание Стефанов.

Той отбеляза, че местният вот е изключително важен за нас, тъй като предсрочни местни избори няма: "Избирайки хора за 4 години, ние се сдобиваме с местни управляващи за 4 години напред".

Виж коментарите (1)

Още по темата (633):
05.04.2024 МВР с остра реакция към Кирил Петков и Атанас Атанасов
11.03.2024 ГЕРБ печели изборите в село Житница, община Провадия
27.02.2024 Кметът на Варна: По време на кампанията ми към мен имаше многократни
кибератаки
23.02.2024 Бойко Борисов от Варна категоричен: Портних повече няма да се меси
16.01.2024 Момчето, което показа мускули докато се брояха бюлетини, не получи
заплащане
15.12.2023 Кметът Коцев в първия си брифинг за медиите: Бе динамичен месец
Още новини от Национални новини:
Реакция: Ден след обявените стачни действия в "Ел Би Булгарикум",...
Мъж от ударения влак в София: Беше малък шок, чуваха се крясъци, ...
КЕВР глоби ТЕЦ "Марица Изток I" за укриване на публична информаци...
ГЕРБ – СДС ще възстанови навременните и справедливи субсидии на з...
Премиерът Главчев: Няма как да бъдат изплатени 38 млн. лв. заради...
Ковчегът на Фердинанд вече лети към България


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).