Любовни ябълки са хит за Св. Валентин

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
14:19 / 10.02.2016
1090
"Любовни" ябълки се превърнаха в истински хит дни преди празника на влюбените, Свети Валентин. От началото на седмицата на централния кооперативен пазар в старата столица се продават сладко-кисели жълто-червени ябълки, върху които се чете "I Love You", а отдолу има сърце. 

Текстът не е рисуван, нито издълбан върху плода, а изглежда напълно естествено, все едно е там от началото на растежа на ябълката. Търговецът, продаващ интересната стока обяснява, че тя е внос от Полша, а ефектът е постигнат като още от съвсем малки върху плодовете е била залепена щампа с надписа, изрязан върху нея. Така при огряването от слънцето, надписът постепенно се е запечатал върху ябълките. 

Когато те вече са готови за бране, лепенките се отстраняват и ефектът става видим. Цената на любовните ябълки в Търново очевидно се влияе от ефекта, тъй като за разлика от другите, които струват от 1,20 до 2,00 лв., те са с левче отгоре и се харчат по 3 лв. килото. Въпреки това обаче, скъпите плодове се купуват предимно от младежи, които искат с подобен подарък за Св. Валентин да покажат любовта към човека до себе си.

Това не са първите подобни ябълки с тематични послания във Велико Търново. В края на 2015 г. отново на кооперативиня пазар се продаваха също полски ябълки с надпис ЧНГ. А специалисти овощари споделят, че с помощта на шаблони лепенки, човек може да си отгледа ябълки и други плодове с на практика всякакви послания, символи и дори цели картини.

Освен любовните ябълки дни преди Празника на влюбените търговците предлагат какви ли не странни, нестандартни и оригинални хрумвания за незабравим подарък. Наред с традиционните плюшени сърца и играчки, се продава и бельо с еротични и дори открито порнографски рисунки и символи. А местен магазин предлага "пакет за влюбени" на стойност 10 лв., който е малко по-далеч от представата за романтика и включва бутилка вино, бяло или червено, по избор, мезе сушен колбас и пакетче с ухаещи на плодове презервативи.


Източник: Монитор

Виж коментарите (2)

Още по темата (4):
20.02.2016 Хлебарка и човешки зъб - сред най-странните подаръци за Св. Валентин
12.02.2016 Знаците на любовта в миналото: Да напиеш менците, да грабнеш китката
12.02.2016 Деца изрисуваха автобус на любовта за 14 февруари
08.02.2016 Майстори на виното от Бяла ще премерят сили в конкурс за Трифон Зарезан
Още новини от Национални новини:
Американски и украински специалисти инспектираха руското оборудва...
Още подробности от прокуратурата за катастрофата с НСО, Кирил Пет...
След скандала: Съдебният инспектор Александър Мумджиев подаде ост...
Пеевски подписа споразумение със синдикатите за заплатите на унив...
Защо румънците идват на море в България? 
Министър Калин Стоянов каза къде има най-много изборни нарушения


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).