МОН одобри нови 38 учебника за първи и пети клас

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:21 / 16.11.2016
975
Министерството на образованието и науката (МОН) одобри 38 нови учебника по всички предмети за 1. и 5. клас на издателска група "Просвета". Заедно с печатните издания одобрение получават и електронните им варианти.

Новите учебници с логата "Просвета", "Просвета Плюс" и "Просвета АзБуки" бяха внесени в МОН на 9 август. Експертите от комисиите са поставили положителна оценка на 13 проекта за първи клас и на 25 проекта за пети клас. Има по два или дори по три различни учебника по предмет, за да може учителят да подбере най-подходящия за своите деца. Към всяко заглавие има книга за учителя, работни тетрадки и електронен учебник от ново, триизмерно поколение. Учебниците са дело на доказали се и талантливи автори, художници и редактори. Уроците са написани на лек и разбираем език, съобразен с възрастта на децата.

Учителите вече имаха възможност да проверят на практика как работят новите учебници на издателството и да се убедят в тяхното високо качество. Още в началото на тази учебна година "Просвета" осигури за всички български преподаватели и ученици в 1., 5. и 7. клас безплатни работни материали, запълващи празнините между старите учебници и новите програми. Тези книжки съдържат цели уроци от новите проекти за учебници.

"Всяка дума, задачка и упражнение са премислени, ясни и точни, а илюстрациите са чудесни... Работните материали ни оказват неоценима помощ в тази първа година на образователната реформа. По тях съдя, че и учебниците ще са на ниво", коментира Нели Димитрова, начална учителка от Пловдив, в писмо до издателството. Масови са и одобрителните коментари за новите електронни учебници, които хиляди учители вече ползват в класната стая.

След одобрението от МОН идва вторият важен етап - всеки учител трябва да оцени и избере учебника, по който ще преподава през следващата 2017/2018 учебна година. За да получи оценка "приложим", един проект трябва да събере най-малко 50% подкрепа.

Източник: БНР


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Димитър Главчев: Служебното правителство няма да влиза в политиче...
Без реклами на хазарт в медиите, изключение само за спортния тота...
Лена Бориславова проговори за фалшифицираните документи
В комисия: "Алтернативният данък" за гъбарите да отпадне, а нулев...
Експерт: Ако не се вземат мерки, след 100 г. България изчезва
Казаха какво е състоянието на простреляното в главата 2-годишно д...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).