Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
МОСВ: Актуализираните планове за речните басейни са съобразени с изискванията на ЕК
Автор: Екип Varna24.bg 17:55 / 14.05.2024Коментари (0)1184
©
Актуализираните планове за управление на речните басейни (ПУРБ) за периода 2022-2027 г. са съобразени с всички изисквания на Европейската комисия (ЕК). Това стана ясно от думите на министъра на околната среда и водите Петър Димитров, който днес постави началото на поредица от срещи в рамките на консултациите на национално ниво по проектите на ПУРБ.

"Плановете, които ви представяме, са по-добри от действащите в предходния период, взети са всички бележки на Еврокомисията. Планът за управление на речните басейни е много важен стратегически документ, насочен съм постигането и поддържането на добро състояние на водите при осигуряване на устойчиво социално-икономическо развитие“, каза министър Петър Димитров.

Той подчерта необходимостта всички заинтересовани страни да участват в обществените обсъждания с предложения, за да е работещ всеки от плановете на четирите района за басейново управление – Дунавски, Черноморски, Западнобеломорски и Източнобеломорски. "Обществото се стреми да участва в разработването на плановете, а инвеститорите осъзнаха, че когато не са записани дадени мерки в плана, липсата им може да спре едно добро инвестиционно намерение, което иначе не би навредило на състоянието, качеството или количеството на водите“, обясни министър Димитров.

Експерти от басейновите дирекции представиха акцентите от публикуваните планове за всеки район за басейново управление. Сред участниците в днешната първа среща бяха представители на министерства, университети и научни институти, БАБХ, ИАГ, "Български ВиК Холдинг“ ЕАД, "НЕК“ ЕАД, "Напоителни системи“ ЕАД, ПУДООС, Държавното предприятие "Управление и стопанисване на язовири" и Българската асоциация по водите.

От дирекция "Управление на водите“ представиха информация за процеса на актуализация на ПУРБ, организацията за консултациите със заинтересованите страни и обществеността и начините за внасяне на предложения и становища. Предстоят срещи на национално ниво, както и в 12 града на басейново ниво. Информация за предвидените срещи може да намерите тук. Консултациите ще продължат до края на септември. Проектите на Плановете за управление на речните басейни можете да видите тук.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Войната в Украйна
Александър Везенков в NBA
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: