МОСВ предупреждава за възможни повишения на реките

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:48 / 16.05.2015
530
Министерството на околната среда и водите предупреждава за възможни повишения на речните нива през следващите няколко дни. Досега се отчитаха понижения въпреки снеготопенето. В събота обаче се очакват валежи в планинските райони, като количествата варират от 2 до 7 литра на квадратен метър, на места са възможни и до 15 литра на кв.м.

Валежите в неделя ще бъдат по-интензивни и ще обхванат повече райони на страната, като са възможни валежи с до 20 литра на квадратен метър.

Според прогнозата на министерството повишения са възможни в поречията на реките Огоста, Искър, Вит, Осъм, Янтра, Русенски Лом, добруджанските реки.

Очаква се повишение и на речните нива в горните течения на Арда, Марица и Тунджа, както и в горните течения и водосборите на Струма и Места.

Валежите ще продължат до средата на следващата седмица, като в неделя и понеделник ще са по-интензивни и на много места придружени с гръмотевици. Максималните температури леко ще се понижат.

От четвъртък облачността ще се разкъсва и температурите отново ще се повишават като ще достигнат и дори на места ще надхвърлят 30 градуса.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Земетресение люшна България
Ето колко от българите нямат банкови сметки
На второ място в Европа: България е след Исландия по брой и дебит...
Звезда е в социалните мрежи, но не с пластичните си интервенции, ...
Хампарцумян за влизането ни в еврозоната: Риск има, ако се появят...
Майката на оцелялата от катастрофата в Пловдив: Стана чудo!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).