МОСВ започна мащабни проверки по депата у нас

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:19 / 08.06.2020
1003
Министерството на околната среда започна масирани проверки в няколко тецове, циментови заводи и депа за отпадъци. Целта е да се провери дали в тях се горят боклуци.

Проверяващите са набелязали заводи за акумулатори, за които има информация, че съхраняват отпадъци внесени от чужбина с цел изгаряне.

В сряда министър Димитров ще предложи у нас да бъде създадена специална дирекция, която да издава разрешителните, да следи вноса на отпадъците от чужбина и да контролира дейността на депата.

"Едната площадка няма ток и вода. Може ли такава да отговаря на изискванията за рециклиране? Според мен не може и тя ще трябва да бъде закрита. Правим проверки в страната на места, където се съхраняват боклуци от чужбина", каза Димитров.

Проверки се извършват в Пловдив, Плевен, Монтана и още места в страната.

"Имам клипове от сметища, които приличат на Великата китайска стена. Казал съм да не се издават нови нотификации на хора, които имат съвсем малки мощности за преработване и са се задръстили с материал за една година напред", добави министър Димитров.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Тагарев: По книга армията ни трябва да е 43 000, ние сме с около ...
Кошмарен трафик след серията почивни дни: Тапа на АМ "Тракия", ко...
Почина депутат от 49-ия парламент
Въоръжете се с търпение: Интензивен остава трафикът на някои от г...
Специалисти от "Мама и аз" в Плевен: Президентът Радев е в дълбок...
Този остров в нашето море очаква много посетители тази година


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).