МУ-Варна е №1 сред медицинските университети в страната

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:12 / 13.08.2014
494
Бивши и настоящи студенти от
МУ "Проф.д-р Параскев Стоянов":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
През изминала учебна 2013/2014 година Медицински университет "Д-р П. Стоянов" - Варна е постигнал голям напредък в присъствието си в световното академично пространството.

Ranking Web или Webometrics е най-голямата академична класация на институтите за висше образование.

Включени са всички световни университети, а от 2008 г. - и изследователски центрове, болници и бизнес училища. Език на изследване: английски.

За по-малко от година МУ-Варна е подобрил показателите си в Webometrics средно с над 25 процента. В някои от пунктовете е постигнат тройно по-голям скок - с над 70 процента.

Като резултат в класацията за Българиясред всички български университети МУ-Варна се е изкачил от 17 на 9 място, като това е най-предно класиране спрямо другите медицински университети у нас. За Европа изкачването е с повече от 300 места, а в световната листа - с почти 3000 места, до 4079-о.

Подредбата може да се види на адрес: http://www.webometrics.info/en/europe/bulgaria.

Във факултетите и филиалите, както и в Медицински колеж към МУ-Варна се обучават над 5000 студенти, специализанти и докторанти в областта на хуманната и денталната медицина, фармацията, здравните грижи и здравния мениджмънт. Забележителен е ръстът на чуждестранните студенти, които наброяват 700, от 34 държави от всички континенти, като най-голям е броят на студентите от страните членки на ЕС -Германия, Австрия, Великобритания, Гърция, Италия, Кипър, Норвегия, Швеция, Швейцария. Този факт сам по себе си е индиректен показател за високото качество на образователния продукт, който университетът предоставя.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
От началото на годината: 27% по-малко загинали по пътищата, спрям...
Васил Велев за увеличението на пенсиите: Държавата пари няма – тя...
Славчо Атанасов: Цар Фердинанд няма място в България
Две баби на преклонна възраст се сбиха, едната попадна в болница
Бивш икономически министър изненада всички: 1 януари 2025 г. е вс...
Клиентите на тази банка ще трябва да подменят картите си


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).