Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
МВР: Разкрита е организирана престъпна група, извършвала каналджийска дейност
Автор: Екип Varna24.bg 13:29 / 20.10.2022Коментари (0)977
©
Четирима са привлечени като обвиняеми и са задържани за срок до 72 часа след специализирана операция на ГДГП, ГДБОП и ДАНС, проведена под надзора и ръководството на СГП, съобщават от МВР.

Съвместна специализирана полицейска операция  за противодействие на незаконната миграция  е проведена тази сутрин . Действията са осъществени от служители на Главна дирекция "Гранична полиция“, Главна дирекция "Борба с организираната престъпност“ и Държавна агенция "Национална сигурност“ под ръководството и надзора на Софийска градска прокуратура.

В хода на операцията на територията на град София, област София и област Монтана са извършени 13 претърсвания и изземвания с предварително разрешение от съда и 4 претърсвания и изземвания в условията на неотложност. Иззети са множество веществени доказателства – мобилни телефони, SIM карти, документи, включително такива, за които присъстващ при претърсванията експерт е счел, че са неистински, преносими компютри и др.

За 24 часа по реда на Закона за МВР са задържани 10 лица, от които СГП привлече като обвиняеми четирима мъже – двама иракчани и двама българи. И четиримата са осъждани. Според наблюдаващия прокурор събраните в хода на разследването доказателства са достатъчни, за да се направи обоснован извод, че за времето от 31.05.2021 г. до 20.10.2022 г. четиримата обвиняеми са участвали в организирана престъпна група, съставена да върши в страната престъпления, за които е предвидено наказание лишаване от свобода повече от три години – престъпления по чл. 280 и чл. 281 от НК. Групата е създадена с користна цел – да извлича облаги от превеждането на отделни лица или групи от хора, които не са български граждани, през границата на страната, без разрешение на надлежните органи на властта, както и от противозаконното подпомагане на чужденци да пребивават или преминават в страната в нарушение на закона.

Наблюдаващият прокурор постанови обвиняемите да бъдат задържани за срок до 72 часа. Предстои СГП да внесе искания в Софийския градски съд за вземане спрямо обвиняемите на най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража“.

Разследването по случая продължава.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Газови доставки
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Реформи в БДЖ
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: