Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
МВР измисли как да надхитри шофьорите, които предупреждават с фарове другите водачи, когато видят патрулка
Автор: Екип Varna24.bg 17:23 / 14.07.2022Коментари (6)1886
©
С цел намаляване на пътните произшествия, както и установяване и санкциониране на нарушители в ОД МВР Сливен се въвежда нов метод за контрол. Екипи на пътна полиция ще бъдат подпомогнати от полицейски служители в небрандиран автомобил, които ще следят с видеокамера най-натоварените и опасни участъци в областта.

Заснетите нарушения ще се подават по радиостанция до най-близкия патрул и ще се санкциониран на място. Нарушителите, които не са спрени на място, ще бъдат издирени и санкционирани впоследствие. Новият подход беше представен и коментиран на брифинг днес от комисар Димитър Кикьов, началник на отдел "Охранителна полиция" към ОДМВР Сливен, и главен инспектор Илиян Николов, началник сектор "Пътна полиция" Сливен.

Брифингът се състоя на път ІІ-53 (Сливен -Ямбол), на разклона за село Камен, който е участък с повишена концентрация  на пътни произшествия.

"В рамките на час камерата е заснела 11-12 нарушения, а от началото на операцията в цялата страна, която започна на 8 юли – около 160", посочи комисар Кикьов. По думите му, когато има полицейски автомобил, маркиран и с лампа, водачите си сигнализират с фарове и ефектът е краткотраен.

Според статистиката, представена от главен инспектор Николов, от началото на годината на територията на ОДМВР-Сливен са установени над 170 водачи да управляват след употреба на алкохол, 53 с наркотици и 60 са отказали да бъдат тествани. От 8 юли са установени 17 водачи с алкохол, 3 с наркотици и към тази сутрин 4 неправоспособни. На автомагистрала "Тракия" в района на Нова Загора е установен товарен автомобил, управляван от турски гражданин, който е управлявал с концентрация на алкохол 1,53 промила. Той е отведен и задържан в РУ-Нова Загора.

Сред другите мерки, предприети по разпореждане на старши комисар Димитър Величков, е поставянето на системните нарушители под превантивно полицейско наблюдение. Комисар Кикьов съобщи, че след анализ от началото на месец март 43 лица са поставени под наблюдение, като информация за тях ще има и в останалите дирекции в страната. Специализираната операция продължава.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Защо само в Сливен?! Трябва във цялата страна.В Германия ме снимаха от такъв автомобил без полиц.означения с 37 км/ч при ограничение 30 км/ч в жилищен квартал .Глобата получаваш по пощ.и съвсем не малка,на следващия път спазваш ограничението.Но в Бг никога не е имало нито ред,нито дисциплина,затова все повече затъваме...
0
 
 
Поредната незаконна акция и решение ба милицията . Това е в разрес със всички български и европейски закони
0
 
 
На опасните участъци?!? Проблемът е, че ченгетата не стоят точно там. Ще ги видите да дремят на отбивка за някое забравено селце, където има ограничение на скоростта, и откъдето за деня я се появи автомобил, я не. На такива отбивки статистиката показва, че откакто са направени няма ПТП. Що се отнася до участъци с голяма концентрация на ПТП, там ченгета не стоят, защото няма ограничение на скоростта, а за двама, трима джигита на пътя (които на всичкото отгоре са приятели на шефа) не си струва висенето.
Сподели какво ново....
на 14.07.2022 г.
0
 
 
Така е смислено - правиш нарушение и те спират и те глобяват. А не да те спират и да се чудят как да си изпълнят целта за деня.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Решения на Общински съвет Варна
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Парламентарни избори 2024
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1595) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: