Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
МВР отказа директна охрана на "Спешна помощ"
Автор: Екип Varna24.bg 15:31 / 09.12.2014Коментари (8)1094
© Bulfoto
На срещата между министъра на вътрешните работи Веселин Вучков със здравния министър д-р Петър Москов и заместника му Ваньо Шарков не е било прието искането им всяка линейка да бъде придружавана при влизане в ромска махала от патрул на полицията. Това заяви пред журналисти Веселин Вучков, министърът на вътрешните работи.

Той посочи, че вчера се е срещнал с министъра на здравеопазването - Петър Москов, и с неговия заместник - Ваньо Шарков. 

"Първият вариант за охраната на екипите на "Спешна помощ", който те ми предложиха, не го одобрих - всяка линейка да бъде придружавана от патрул на "Охранителна полиция". Това просто няма как да се случи по няколко причини. 

Първо, ние не можем да осъществяваме мащабна охранителна дейност на всички държавни служители в Република България, защото след това ще се наложи да охраняваме данъчни, горски стражари и така нататък", обясни министърът на вътрешните работи.

"Разбира се, има проблем с нападенията над лекари, които оказват спешна медицинска помощ. По тази причина децентрализирахме решаването на проблема. Областни дирекции към МВР ще си направят срещи, на които полицията и "Спешна помощ" ще решат кога и в кои квартали ще се оказва такова съдействие. И досега двете институции са си съдействали, но вече ще бъде по-интензивно", поясни Веселин Вучков.

МВР не събира данни за етнически произход на лицата, които са предполагаеми извършители на престъпления. 

"Това твърдение е категорично, защото съм го проверил. Такава информация не събираме от десетилетия насам и не сме предоставяли такава на Министерството на здравеопазването", обясни още Вучков.

Преди дни колегата му д-р Петър Москов цитира данни, според които близо 3/4 от престъпленията се извършват от роми. Всеки работен ден посягат на лекари от "Спешна помощ". Статистиката е ужасяваща, защото има регистрирани 225 нападения над лекари от "Спешна помощ". От тях 174, което прави около 80%, са в ромски махали, обяви по bTV здравният министър.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
"...Първо, ние не можем да осъществяваме мащабна охранителна дейност на всички държавни служители в Република България, защото след това ще се наложи да охраняваме данъчни, горски стражари и така нататък", обясни министърът на вътрешните работи..." Силно обезпокоително признание на министъра за безпомощността на държавата щом службата, която трябва да отговаря и подсигурява безопасността и сигурността на гражданите в цялата държава т.е. на около 6 000 000 човека, не може да се справи с тези си свои отговорности и да гарантира безопасността на едни 1000 човека от спешната помощ. Крайно време е хората да се замислят реално защитени ли са и кого всъщност "пази" полицията, престъпниците или жертвите, защото и след повече от 20 години "демокрация" все още нямаме право лично да защитим живота и имуществото си, а трябва да де доверим и да разчитаме на една служба, която според думите на ръководителя и не може да осигури сигурност на една шепа хора от спешната помощ, а какво остава за цяла една държава.
0
 
 
Вучков изглежда доста по-адекватен от предшествениците си в МВР, но се вижда, че престоят в това прогнило министерство започва бързо да му се отразява. Няма нужда от йезуитските му увъртания по въпроса със събирането на данни. Не става дума за никакво събиране на етнически данни на извършителите. Москов много ясно подчерта, че нападенията се извършват НА ТЕРИТОРИЯТА на цигански гета. Имайки предвид колко отявлени расисти са циганите, които между другото наричат себе си "хора" (роми), а останалите по подразбиране възприемат като "нечовеци", е повече от ясно какъв е етническият състав на извършителите. Данните са предоставени на база местожителство на нападателите.
0
 
 
За какво изобщо пари получават?
Празник на пенсионера в Ж.Р.Тракия.Лично кметът Костадин Димитров ни поздрави.
на 09.12.2014 г.
+7
 
 
Има и друг вариант,неосигурените на собствен ход да се придвижват до съответното здравно заведение,което ще преглежда такива като тях и въпросното заведение да си има охрана.
+4
 
 
Предлагам тези, които са против идеята за охрана на лекарите, да изпращат в ромските махали свои роднини - най-вече жени. Като ги набият веднъж, друга песен ще запеят. Лекарите от Спешна помощ не са полагали Хипократова клетва да ходят при неосигурени, които да ги малтретират и да остават ненаказани.
+7
 
 
А какво пречи при обаждане на "Спешна помощ" да се прави проверка по ЕГН на пациента и ако не е здравно осигурен да се "отсвирва" ?
+12
 
 
Нали имаше приет закон за криминализиране на тези деяния! Защо субектите които удрят лекари не ги съдят и не им спрат помощите?
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Зелен преход
Парламентарни избори 2024
Войната в Украйна
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: