МВнР: Избягвайте пътувания до Йерусалим, Витлеем и палестинските територии

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:43 / 08.12.2017
1704
Министерството на външните работи препоръчва на българските граждани да избягват пътуване до Йерусалим и Витлеем, както и в палестинските територии, освен при крайна необходимост. Българските дипломати предупреждават, че се очакват публични демонстрации и локални прояви във връзка с решението на САЩ по статута на Йерусалим като столица на Израел. Засега няма информация за ограничения в движението, за непредвидени и неконтролируеми действия, но в градовете Йерусалим и Витлеем, както и в палестинските територии се очаква да има масови прояви, които могат да доведат до инциденти. 

В случай на пътуване следва да се избягват публични места с масово струпване на хора, както и да се проявява повишена бдителност при ползването на градски транспорт. МВнР и посолството в Тел Авив съветват пътуващите български граждани да следят в средствата за масово осведомяване текущата информация за обстановката в посочените места и да изпълняват стриктно указанията на властите. Предвид възможността за публични демонстрации и протестни прояви и в други държави от Близкия изток и Северна Африка, призоваваме българските граждани, пребиваващи в региона да проявяват повишена бдителност и да избягват публични места с масово струпване на хора, да се осведомяват за обстановката и да изпълняват стриктно указанията на властите.При необходимост българските граждани в чужбина могат да позвънят на денонощен телефон за съдействие в дирекция "Ситуационен център": +359-2-948-2404; +359-2-971-3856.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Варненци: Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния сп...
Георг Георгиев: Родствените връзки на ПП и техните семейни реализ...
Гарантират ти 3 000 лева заплата – няма кандидати
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...
Хакери измамиха многодетна майка, жена на програмист. Той им обяв...
Проф. Тодор Кантарджиев за коклюша: Антибиотикът трябва да се дав...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).