МВнР: Събитията доказаха, че сме прави за забележката на Митрофанова

Автор: Ваня Кузманова
Коментари (0)
14:25 / 27.04.2023
436
Последващите събития доказаха, че сме били прави, защото предизвикаха тук, в България, реакции, които показаха правотата на факта, че такъв тип изявления имат конкретни вътрешнополитически адресати. Това коментира пред журналисти външният министър Николай Милков в отговор на въпрос за изявлението на Министерството на външните работи, което беше публикувано дни след интервюто на руския посланик у нас Елеонора Митрофанова в YouTube канала на журналиста Мартин Карбовски, предаде репортер на "Фокус"

Преди дни МВнР публикува позиция, с която определя интервю на руския посланик като опит за намеса във вътрешните работи на страната ни. В изявлението си от ведомството написаха, че намират участието на посланика за "неуместно“. 

"Дали министерството изобщо ще реагира и кога ще реагира, зависи от нас и за това има определени фактори. Изчакахме няколко дни и мислехме въобще да не реагираме:, добави той.

"Милков отбеляза, че става дума за YouTube канал, които е популярен за определена аудитория и не следва да бъде коментирано нещо, ако не стане в някакъв смисъл национална тема. За съжаление точно това стана, обясни министърът. В крайна сметка това беше подето, наложи се да реагираме", каза Милков.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Масови проверки на КЗП за ПОС терминали!
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
Свалянето на Росен Желязков от новата сглобка ПП-ДБ, БСП, "Възраж...
МЕ: България и Турция ще продължат да си сътрудничат за гарантира...
Нов дълг се очаква да бъде набран в средата на май, ето каква е с...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).