Магистрати успяха да грабнат вниманието на варненските ученици

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:37 / 14.02.2017
1330
Бивши и настоящи ученици от
ВТГ "Г. С. Раковски":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
За структурата на съдебната система, функциите на съдебната власт и разделението на властите според Конституцията на Република България говори съдия Гергана Стоянова от Административен съд - Варна пред ученици. Съдията бе преподавател на 11 "а" и "в" класове във Варненска търговска гимназия "Георги С. Раковски". 

На 13 февруари в час по право, разговорът беше за историята на основния закон в държавата от Търновската конституция до днес, както и за статута на Конституционния съд. Учениците слушаха с подчертан интерес и зададоха въпроси за структурата на българските правораздавателни органи. Те заявиха желание съдии да им гостуват отново.
В образователната програма "Съдебна власт - информиран избор и гражданско доверие", която се осъществява по споразумение между ВСС и МОН, през 2017 г. ще се включат и съдиите Янка Ганчева, Марияна Ширванян, Даниела Недева, Йова Проданова.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Управител на хотел на първа линия в Слънчев бряг: Нямахме избор, ...
Експерт: Харчим повече. Морето много интензивно почна да работи
Очаква ни слънчева неделя 
Цветница е!
Масови проверки на КЗП за ПОС терминали!
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).