Махат солта от салама и сиренето

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:06 / 21.08.2009
1308
Солта е един от най-рисковите фактори за развиването на високо кръвно, а оттам и на куп други болести. Затова здравното министерство се опитва да намали количеството й в колбасите и млечните продукти на пазара. Предстоят ни разговори в тази посока с асоциациите на млекопроизводителите, месопреработвателите и хлебопроизводителите, обясни проф. Стефка Петрова. Идеята е те да влагат в продуктите си минималната доза, която могат. В момента това не е така. Максималното количество сол, което човек трябва да поема на ден, е 5-6 грама. У нас обаче то е няколко пъти по-високо.

Източник: в. "Стандарт"

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Борислав Гуцанов: Няма да има пенсионна реформа, а надграждане на...
Съпредседател на "България може": "Булгартрансгаз" е в забранител...
Росен Желязков към Кая Калас: България остава последователна в по...
ДПС на Ахмед Доган остава без партийна централа
Двама потенциални служебни премиери - парламентът избра заместник...
Радев сезира Конституционния съд заради решението на Киселова за ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).