Майка на 11 деца: Дайте ми някакво жилище!

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (4)
15:05 / 09.08.2022
1665
Майка на единадесет деца от столичния квартал "Христо Ботев" може да остане на улицата заради строеж на здравен център. От район "Слатина" заявиха, че неколкократно са предупреждавали хората в квартала, че предстои събаряне на постройките. Жана има 11 деца и от 30 години живее в постройка. Споделя, че ако бъде съборена, остава на улицата, а децата няма да могат да се посещават детска градина и училище.

"Къде ще ходим? Дайте ми някакво жилище, за да излезем от тази мизерия. На мен ми писна в тази мизерия, пълня вода в туби, защото нямаме вода, отрязаха ни тръбите", оплака се тя пред Bulgaria ON AIR.

Жана има адресна регистрация в района, но не на мястото, където живее. Тя има право да кандидатства за жилище, но не е подала документите, за да й бъде осигурено такова.

"Никой не смята да оставя никого без покрив над главата. Този проект вече има дълга история и хората се предупреждавани неколкократно с молба да почват да си търсят друго място", обясни кметът на район "Слатина" Георги Илиев.

Той познава семейството и друг път се е срещал с проблемите им.

"Наложи се да й отнемем две от децата и да ги дадем за грижа извън нейното семейство, заради изключително лошите условия, в които се отглеждат", поясни Илиев.

За хората, които живеят в района, където ще се изгради здравният център и не са подали документи, има резервен фонд "Жилища", който може да им предостави място за настаняване.

Виж коментарите (4)
Още новини от Национални новини:
Какво ще е работното време по празниците за "Кауфланд", "Лидл", "...
Как работодател заплаши с уволнение свой служител, само защото е ...
По празниците на АМ "Хемус": До 3 май ще е двупосочно движението ...
Варненци: Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния сп...
Георг Георгиев: Родствените връзки на ПП и техните семейни реализ...
Гарантират ти 3 000 лева заплата – няма кандидати


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).