Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Майка откри изоставената си дъщеря след 32 години!
Автор: Екип Varna24.bg 17:35 / 08.08.2016Коментари (2)887
© Телеграф
Преди 32 години едно непълнолетно момиче забременява и е принудено от близките си да остави бебето си за осиновяване. Години по-късно това момиче е омъжено, майка на още три деца, но никога не спира да търси първородната си рожба. Близките й не вярват, че това може да се случи, но се оказва, че все пак има чудеса. След години търсене, майката и изоставеното бебенце, днес вече голямо момиче, се срещат.

Името на майката е Петя Момчилова, а на намерената и дъщеря Дамяна.

Петя забременяла когато била едва на 17 години и тъй като е непълнолетна, за да направи аборт й трябва подпис от родителско лице. Майка й, която е здравен работник отказва категорично, за да не се излага пред колегите си каква "разхайтена" дъщеря има. В края на 1984г. тя скрива Петя в близък град, за да не я гледат хората бременна. Там тя остава до раждането на дъщеря си.

"Показаха ми я, честитиха ми и я отнесоха. В следващите седем дни изобщо не я видях. Знаеше се, че това дете се оставя за осиновяване. Закараха ме заедно с нея и акушерка с кола до дом "Майка и дете". В колата видях за кратко личицето й. В дома акушерката отиде да извика лекар да я прегледа тогава използвах момента да я разгледам подробно с надеждата да има някакъв родилен белег по нея, който да запомня и по който един ден да си я потърся, но нямаше. След това акушерката се върна с лекарка, прегледаха я и повече не я видях" - разказва Петя пред "Телеграф".

През следващите години младата жена си има още три деца, но никога не забравя и за момент първородната си дъщеря, на която дава името Росица и своята фамилия. С годините изпитва все по-голямо желание да я срещне.

Заедно с още една биологична майка създават в интернет страницата "Чакам те, мило дете", където публикуват данните на изоставените си деца с надежда да ги открият. Петя започва да се появява в медиите, където разказва трогателната си история, но негативите не закъсняват. Тя стиска зъби и продължава битката си. Много жени се вдъхновяват от историята й и последват примера й.

И един ден... чудото се случва !

Младо момиче на име Дамяна прочита историята на Петя. Дамяна е осиновена, а личните й данни поразително много съвпадат с тези на изоставеното от Петя бебе. Дамяна се свързва с администраторите на сайта "Чакам те, мило дете" за повече подробности и попада на... биологичната си майка.

След вълнуващ телефонен разговор, двете се виждат на живо и проверката на документите показва, че в действителност Дамяна е изоставеното бебе на Петя от преди 32 години.

Петя казва, че никога няма да забрави тази среща.

"В първия момент като я видях да идва към мен, бях шокирана. Виждах собственото си "аз". Тя държеше голяма червена роза за мен, жената която я е изоставила и която тя никога не е виждала. Благодарна съм на майка й, жената която я е отгледала и възпитал, че й е разказала всичко и е изявила желание да и помогне да ме намери. Днес тази жена вече не е сред нас и нямам възможност да и отблагодаря за всеотдайните грижи за нашето дете. Слушайки Деми с каква обич говори за нея, съм сигурна, че майка й е причината аз да бъда толкова добре приета и обичана от Дамяна" - завършва историята си Петя Момчилова.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Не си заслъйава да ги турсиш.аз моита биологичната не сум я турсила и нямя да я турся,благодарна сум на йената ,която ме отгледа за мен тя е светица!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
Парламентарни избори 2023 г.
План за възстановяване и устойчивост на България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: