Майка с жестока житейска драма: За малко не изгубих и второто си дете!

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
10:42 / 11.11.2016
630
Загубих първото си дете поради тежки увреждания на сърцето, а миналата седмица за малко не изгубих и второто си, почти 2-годишно момиченце при нелеп инцидент в педиатричното отделение на МБАЛ-Русе, споделя 24-годишната Николет от Русе по БНТ.

"Детето се беше изправило в болничното легло и когато се подпря на предпазната ограда, тя се счупи на две и то падна на земята, при което си удари главата. Лекарите веднага й направиха скенер и за щастие няма счупвания на черепа и никакви физически наранявания, освен стреса, който преживя семейството ми.

Не ми се мисли какво можеше да се случи, ако при счупването на преградата някоя от тези метални тръби се беше забила в нея или си беше спукала черепа при падането. Тази преграда е била счупена и преди инцидента, защото ясно се вижда, че има заварка в горната й част, а долната й е била счупена и дори не е била заварена след това", разказва майката.

"Влязохме там с бронхит, а можеше и да се случи най-страшното. Леглата там не са единственият проблем. Цялото отделение е в окаяно състояние. Миризмата на мухъл и канал се носи навсякъде. Всичко е старо. Това място не е ремонтирано от години. Оборудването е старо. Самите лекари казаха, че им е трудно да работят в такива условия и че трябва ли да се случи нещо много сериозно, за да се направи ремонт на отделението.

Това не е място, където можем да лекуваме децата си спокойно. Потресена съм от състоянието на отделението. Не обвинявам лекарите и персонала за случилото се, аз самата не знам кого да обвиня и към кого да се обърна, за да се подобрят условията в детско отделение на МБАЛ-Русе", споделя Николет.

"Нима трябва ние родителите да събираме пари за ремонт, като си има институции за това, или ако ги има тези пари, къде са те? Обръщам се към вас, защото се надявам като се шуми повече около темата, да има някакъв резултат, защото не за първи път са подавани сигнали за условията там", добавя възмутената дама.


Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Специалистът по право Димитър Стоянов: "Аз съм Кирил Петков и не ...
Експерт: Ето кога коклюшът може да бъде коварен
Изтеглиха номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за съ...
Главчев: Имам доверие към всички министри в моя кабинет
Плугчиева: Има партиен асансьор, много е опасно
Любо Ганев: Хазартните компании подпомагат почти всеки спорт, тря...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).