Майка за "онази" бележка: Малко е хард!

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
10:22 / 15.12.2018
1595
"Децата от занималня, които не са взети до 18.00 ч., ще бъдат отвеждани в 7 Районно управление на МВР". Това съобщение, залепено в столично училище и публикувано в социалните мрежи, предизвика широко обсъждане.

"Родителите са информирани за графика на групите с целодневен режим на обучение. Не виждаме друг начин, по който можем да предадем децата на системно закъсняващите родители", коментира в ефира на "Събуди се" Светлана Лазова – заместник-директор на 39 СУ "Петър Динеков".

Тя подчерта, че имало случаи, в които никой родители не можело да бъдат открити до 19 ч. Това удължавало работния ден на преподавателите до 10 часа и правело ученикът тревожен и тъжен.

От училището залепили на входа бележката с предупреждението, след като и от Отдела за закрила на детето им обяснили, че не могат да им съдействат. "Бележката трябваше да има дисциплиниращ ефект върху родителите. Тя вече е свалена", допълни заместник-директорът.

Преслава е майка на дете, което учи във втори клас в столичното училище и посещава занималня: "Не се е случвало детето ми е да е водено в районното. Коментирахме с другите родители, че е малко хард да ги водят в полицията. На всеки родител му се случва да закъснее, всички знаем какъв е трафикът в София. Да ходиш после до районното да си взимаш детето, е малко крайно решение", заяви тя.

Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Предстои голямото пътуване, а само да денонощие МВР спипа 14 вода...
Сандов: Време е за собствена парламентарна група на "Зелено движе...
ПП-ДБ има готовност да преговарят с ГЕРБ за общо управление, но п...
Българчета с пълен комплект медали на Международната олимпиада по...
Асен Агов: Евроатлантическите партии трябва да се съберат, защото...
Какво ще е работното време по празниците за "Кауфланд", "Лидл", "...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).