Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Майката на Банев: Снаха ми и синът ми са дисциплинирани хора
Автор: Екип Varna24.bg 09:36 / 08.02.2019Коментари (6)2587
© БГНЕС
Решенията в дружествата, управлявани от фамилия Баневи, са се взимали от бордове на директори и никога еднолично. Това заяви в студиото на "Тази сутрин" по bTV майката на Николай Банев – Мария Банева.

"Аз не мога да си обясня какво означава тази група – това е едно много сериозно обвинение особено към мен, човекът, който 34 години е работил в областта на културата. През годините имах участие в две дружества. Със съпруга ми живяхме дълги години в Хасково, там имаше една фирма, която вече не работи – там бях член на ръководството. Винаги се вземаха решенията колективно. Никъде не може да се намери документ, където аз да съм изтеглила сама средства или да съм налагала някакво мнение", каза Банева.

Банев готви две дела в Страсбург заради провалени сделки и понесени загуби

Майката на Николай Банев посочи, че участието ѝ във фирмите на фамилията може да се определи като формално. Тя допълни, че е била в ръководството на ТЕЦ – Казанлък, но не приема обвиненията на прокуратурата, че семейството е "обезкостило" дружеството.

Мария Банева отрече твърдението, че има 1 млрд. лв. в швейцарска банка. "На едно от делата Евгения каза, че ще ни арестуват за неща, за които ние не знаем. Ако един лев има, да не говорим за милиард, нека държавата на минутата да ги вземе", каза майката на бизнесмена.

Вчера Николай Банев заяви в съда, "моят престой в ареста ще струва скъпо, защото подготвям две дела в Страсбург", а съдията му направи забележка за смеха му в залата. Майката на бизнесмена заяви, че вчера са се видели, но не са говорили. Според нея синът ѝ е проявил ирония, защото не приема обвиненията.

"Това е лека ирония, естествено е той да не приема обвиненията, защото ние, все още чакаме да бъдат доказани тези обвинения чрез факти и документи. Вече на две дела отивам, а аз все още не съм чула един документ, който защитава тезата на прокуратурата", каза Мария Банева.

Майката на Николай Банев заяви, че се вижда със сина си при дела и свижданията. Тя допълни, че му е носила в ареста само неща, които са позволени от закона, но не и натурални сокове. В килията на бизнесмена беше открит мобилен телефон, скрит в кутия от натурален сок.

"Дали тази история е реална не мога да кажа, представете си, че е подхвърлен, това е нещо, което не може да се обясни. Снаха ми и синът ми са дисциплинирани хора, колкото и да се твърдят всякакъв вид приказки. Ние умуваме и не знаем кое е истина и кое е лъжа", каза Мария Банева и посочи, че Евгения и Николай не са планирали бягат при залавянето им във Франция.

"Полимери" не работи, защото има обективни причини, свързани с това, че нямаше суровини, това, че "Лукойл" спря поддаването на химикалите, това, че НЕК дължи пари на предприятието. Няма да говоря в подробности, защото не ги знам", каза майката на Николай Банов и допълни, че няма нито едно предприятие, управлявано от сина ѝ, което в момента да се развива успешно.

Мария Банева посочи, че е в много добри отношения със снаха си Евгения, която според нея е много образована. "Аз имам желание тя да стане евродепутат, защото арестът не е причината тя да не може да се кандидатира, тя има качества. Вече има хора, които сформираха инициативния комитет, но мисля, че е рано", каза майката на Николай Банев и допълни, че семейството в финансирало политически кампании.



Още по темата: общо новини по темата: 89
08.01.2021 »
21.07.2020 »
22.02.2020 »
14.02.2020 »
26.11.2019 »
22.10.2019 »
предишна страница [ 1/15 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
Значи ще станат ПЕРФЕКТНИ затворници!В затвора ще ценят това им качество!
на 08.02.2019 г.
+1
 
 
"моят престой в ареста ще струва скъпо, защото подготвям две дела в Страсбург" - то само заради това трябва да изгние в Сливенския затвор. Как човек обвинен в пране на пари и погазваш закона , отгоре на всичко искал да прави някакви анти държавни далавери с Русия , като внася незаконно телефон в затвора... За мен такова същество , барар с жена му и майка му, трябва да гният затвора доживот. А интересен факт , че се бил дори кандирал на времето за президент...
+5
 
 
Мама ви червена,да пукнете дано - колко хора изгоряха покрай вашите далавери!
+8
 
 
НЕК дължал пари на Полимери ?Тая баба май е изкукуригала ?За какво ги дължи НЕК на тях ?Не са си платили химикалите ли ?Тя изобщо наясно ли ,какво значи нек и какво доставя ?
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2019 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Реформи в БДЖ
България в еврозоната
Издирват 17-годишно момиче от Дупница
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: