Маймунче избяга от зоокъта на пазарджишкия остров

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:40 / 23.02.2017
951
Маймунче от вида "гвенон" е избягало от клетката си в зоокъта на пазарджишкия остров и е било забелязано да подскача от клон на клон по дърветата до близкото заведение за бързо хранене. Това споделиха посетители на парка на Остров"Свобода", където се намира зоокъта. 

Как точно е избягало животинчето не се знае-може да е била скъсана мрежата или пък то самото да си е намерило пролука, откъдето да излезе на свобода от местообитанието си. 

Факт е, че работниците, които поддържат зоокъта, са били принудени да обикалят под дърветата, където скачал малкия палавник и да го примамват да слезе и се върне обратно в клетката си. Зоокътът се помещава на това място от 4-5 години, след като местната община взе разрешение от Министерство на околната среда и водите за създаването му.

Тук има над 100 обитатели, като най-голяма атракция са умурийските тигри-мъжкият Саша и женската Найша, които на 13 юли миналата година станаха родители на 4 малки тигърчета. От тях само едно остана в семейството-Хебър, който е талисман на пазарджишкия волейболен мъжки отбор, а останалите две мъжки и едно женски тигърчета бяха дарени на зоопарковете в Ловеч и Варна.


Източник: Монитор

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Масови проверки на КЗП за ПОС терминали!
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
Свалянето на Росен Желязков от новата сглобка ПП-ДБ, БСП, "Възраж...
МЕ: България и Турция ще продължат да си сътрудничат за гарантира...
Нов дълг се очаква да бъде набран в средата на май, ето каква е с...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).